Komentara: 47
Pregleda: 17613

Odlučeno: Modest Dulić gradonačelnik Subotice

09.07.2012. u 17:59h
Predsednik novog saziva Skupštine Grada Subotica, Slavko Parać, zakazao je za utorak, 10. jula u 9 časova, prvu vanrednu sednicu lokalnog parlamenta. Na dnevnom redu je i izbor novog predsednika Skupštine i gradonačelnika Subotice.
Odlučeno: Modest Dulić gradonačelnik Subotice

Prva vanredna sednica novog lokalnog parlamenta će početi donošenjem odluka o prestanku mandata odbornika Šime Ostrogonca, Marte Dobo, Đenđi Seleši i Slavka Paraća, koji su podneli ostavke. U nastavku će se verifikovati mandati odbornika novog saziva Skupštine Grada Subotica, a potom će se pred njima naći i ostavka nedavno ponovo izabranog predsednika Skupštine, Slavka Paraća.

S obzirom da ima podršku 54 odbornika, novi predsednik Skupštine Grada Subotica će biti Marija Kern Šolja (Savez vojvođanskih Mađara), a njen zamenik će biti Veljko Vojnić (Liga socijaldemokrata Vojvodine). Pošto je ostavku podneo i Arpad Šveler, odbornici će izabrati i novog sekretara Skupštine.


Svih ovih dana subotička javnost je najviše bila zainteresovana da sazna ime novog gradonačelnika koji će biti izabran na sutrašnjoj sednici. U najužem krugu za funkciju gradonačelnika pominjali su se Oliver Dulić, Modest Dulić, Saša Vučinić, Nenad Ivanišević i Nemanja Komazec.

U toku današnjeg dana, sva nagađanja i nedoumice su otklonjene:
Modest Dulić će u toku sutrašnjeg dana biti izabran za gradonačelnika Subotice.

 Modest Dulić - Gradonačelnik Subotice

Modest Dulić će na funkciji gradonačelnika zameniti svog zamenika na mestu predsednika Gradskog odbora DS-a u Subotici Sašu Vučinića. Modest Dulić je u prethodna dva mandata obavljao funkciju Pokrajinskog sekretara za omladinu i sport.


Očekuje se da će Skupština Grada Subotica na sutrašnjoj sednici usvojiti i izmenu Odluke o Gradskom veću po kojoj će ovo telo u novom mandatu imati 9 umesto daosadašnjih šest članova.

Oliver se posvećuje profesiji, ali i ide u poslanike

Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja je isplanirao da će u poslaničku klupu, ali će se posvetiti i svojoj profesiji i dodaje: "Vratiću se ortopediji i planiram da doktoriram". 

Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 17613
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Oliver Dulić

Nenad Ivanišević

Modest Dulić

izbor gradonačelnika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.