Komentara: 2
Pregleda: 2155

Odbojkašice Spartaka ponovo vode u polufinalnoj seriji

12.04.2016. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
Spartak je potvrdio brejk ostvaren u Beogradu, pa je trijumfa u trećem susretu polufinala protiv Vizure došao na samo pobedu od plasmana u veliko finale, gde se već nalazi Jedinstvo iz Stare Pazove.
Odbojkašice Spartaka ponovo vode u polufinalnoj seriji

Odigrale su Subotičanke i Novobeograđanke još jedan uzbudljiv duel, a ovoga puta čvršće nerve u završnicama setova imale su domaće odbojkašice.

Mnoštvo preokreta viđeno je u prvom delu igre, ali je uglavnom prednost bila na strani Subotičanki. Ipak, činilo se da je Vizura uhvatila ritam kad je povela sa 16:15, ali bio je to samo nagoveštaj uzbudljivog finiša.

U završnici je NIS Spartak bio bolji, imao je više raspoloženih igralica i to je odnelo prevagu – 25:23. U drugom periodu su domaće bile daleko bolje. Brzo su došle do velikih šest poena viška (8:2), istu razliku zadržale su u finišu (21:15), ali su se ipak pomučile ne bi i duplirale prednost – 25:22.

Vizura je svoju igru zaigrala tek od trećeg seta. Trener debitant na klupi aktuelnog šampiona Nenad Mihajlović je umesto Nataše Čikiriz u igru ubacio rekovalescenta Katarinu Lazović, a ova je do kraja odigrala odličan meč.

U trećem periodu Vizura je bila tim koji je imao predost od početka do kraja, a Subotičanke su pretile u nekoliko navrata, ispostavilo se bezuspešno – 25:19.

Kad su gošće u četvrtom setu povele sa 16:14, činilo se da je na pomolu taj-brek. Ali, nije se NIS Spartak predavao, uz sjajnu podršku sa tribina uspele su domaće da preokrenu i da dođu do zlata vredne pobede – 25:21.

Prvu „meč loptu“ za plasman u finale ekipa Radovana Dabića imaće već u četvrtak, 14. aprila od 18 časova, ponovo na terenu u subotičkoj Hali sportova.

Ukoliko u tom meču slavi Vizura, majstorica će biti igrana u Beogradu, 16. aprila. Finalna serija plej-ofa, takođe na tri pobede, počeće 20. aprila.

Spartak – Vizura 3:1 (25:23, 25:22, 19:25, 25:21)

Hala sportova: „Dudova šuma“.
Gledalaca: 450.
Trajanje meča: 103 minuta.
Rezultat u seriji: 2:1.

NIS SPARTAK: Rajlić 12, Cvetićanin 17, Sredić 12, Antanasijević 4, Bogdanović 11, Oluić 18, Matić (libero), Jović, Dabić, Živanović, Jegdić (libero), Vučković. Trener: Radovan Dabić.

VIZURA: Kocić 9, Lozo 13, Aleksić 3, Ranković 13, Čikiriz 8, Ćirović, Pušić (libero), Lazović 14, Matović 1, Vignjević, Miljević, Stepanović (libero). Trener: Nenad Mihajlović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 2155
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

ženska odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.