Komentara: 5
Pregleda: 2276

Od ponedeljka brže do građevinske dozvole

26.02.2015. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Potpredsednica  Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će naredne sedmice početi obilazak opština i gradova u Srbiji, kako bi se lično uverila u spremnost lokalne samouprave da primenjuju novi Zakon o planiranju i izgradnji, koji stupa na snagu 1. marta. Cilj tih razgovora je da se vidi da li je sve spremno da se od ponedeljka, 1. marta, počne sa primenom Zakona o planiranju i izgradnji, i gde oni vide probleme.
Od ponedeljka brže do građevinske dozvole

U Subotici su se i do sada za kratko vreme izdavale građevinske dozvole, ali je problem bio pribavljanje dokumentacije od strane zainteresovanih investitora i građana. Primena Zakona o planiranju i izgradnji je na  dobrobit građana lokalnih samouprava. 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović će od ponedeljaka da krene u obilazak lokalnih samouprava kako bi se uverila na koji način primenjuju novi Zakon o planiranju i izgradnji.Lokalne samouprave u Srbiji će do 1. marta morati u potpunosti da primenjuju Zakon o planiranju i izgradnji i izdaju građevinske dozvole za manje od mesec dana.

Biće napravljen i registar lokalnih samouprava o brzini izdavanja dozvola, tako da će se one takmičiti da budu što bolje rangirane zbog potencijalnih investitora. Prema novom Zakonu o planiranju i izgradnji koji je stupio na snagu 17.decembra 2014.godine, lokalne samouprave će pribavljati neophodna dokumenta od javnih komunalnih preduzeća umesto investitora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2276
Povezane teme

građevinska dozvola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.