Komentara: 3
Pregleda: 6838

Novi bunar za Dom zdravlja na Hajdukovu

28.11.2014. u 16:53h
Izvor: Magyar Szó
Pre mesec dana je malo nedostajalo da se zatvori dom zdravlja u Hajdukovu pošto je voda bila nezadovoljavajućeg kvaliteta.
Novi bunar za Dom zdravlja na Hajdukovu

Zahvaljujući intervenciji gradonačelnika Subotice, Jenea Maglaija, zatvaranje je izbegnuto, ali je postalo očigledno da se problem mora rešiti kopanjem novog, dubljeg bunara.

„Nove analize su pokazale da postoje štetne bakterije u vodovodu Doma zdravlja u Hajdukovu. Nisam smeo dozvoliti da celo selo ostane bez Doma zdravlja i apoteke, tako da smo se uspeli dogovoriti sa nadležnima ne bismo li rešili ovaj ozbiljan problem. Dom zdravlja i dalje prima pacijente, ali se ne koristi voda iz vodovoda.

Priprema se planska dokumentacija u saradnji sa J.P. „Vodovod i kanalizacija“ i u vrlo skorije vreme će biti iskopan novi, dublji, bunar čija će se voda moći bezbedno koristiti. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, problem se može rešiti za mesec ili dva“, izjavio je Maglai za „Mađar so“.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 6838
Povezane teme

hajdukovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.