Komentara: 9
Pregleda: 7038

Nova radna mesta za 50 Subotičana

17.08.2011. u 17:42h
Izvor: RTV Yueco
Nova radna mesta za 50 Subotičana

U petak će biti objavljen Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji Grada Subotice. To će biti prvi lokalni program zapošljavanja oko 50 lica. Subvencije za poslodavce se dodeljuju u visini od 130.000 dinara, plus dodatnih 20.000 ukoliko se zaposle osobe koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica.

Lokalna samouprava je donela odluku da iz gradskog bužeta izdvoji četiri miliona dinara za programe zapošljavanja. Ministarstvo ekomonije i regionalnog razvoja je iz republičkog budžeta odobrio dodatnih 3 miliona i 840 hiljada dinara za finansiranje programa zapošljavanja ove godine.Lokalnim akcionim planom zapošljavanja stvoreni su preduslovi za otvaranje oko 50 novih radnih mesta.

Ukoliko poslodavci odluče za zaposle ženu, mlade do 30 godina, Rome, osobe sa invaliditetom ili starija lica od 50 godina subvencija po radnom mestu iznosi 150.000 dinara. Prioritet imaju poslodavci koji se bave proizvodnjom.

Od početka godine ovo je 19-ti program zapošljavanja. U 18 programa, od kojih su još neki u toku zapošljeno je 689 lica, a programi su vredni 108 miliona dinara. Poziv za zapošljavanje biće otvoren dok se novac ne podeli.


Video prilog: RTV City
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 7038
Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Grad Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

posao Subotica

posao u subotici

subotica posao

posao za subotičane

samozapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

subvencije za posao

subvencije za nova radna mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.