Komentara: 0
Pregleda: 2353

Nije lako po hladnoći

01.02.2012. u 14:34h
Izvor: RTV Yueco
Nije lako po hladnoći

Prethodnih dana temperature u Subotici tokom dana jedva da se približile nultom podeljku, dok su se tokom noći i ranog jutra spuštale do deset stepeni ispod nule.

Ovakve vremenske neprilike najviše utiču na one koji radno vreme provode napolju, kao što su npr. prodavci na pijaci. U Hitnoj pomoći kažu da još uvek nemaju povećan broj intervencija, što znači da se ljudi pridržavaju saveta lekara, odnosno da se adekvatno oblače, u skladu sa vremenskim uslovima.

Ukoliko ste ovih dana posetili zelenu pijacu, mogli ste da zateknete prodavce u skijaškim odelima sa vrućom kafom, ili čajem, u ruci. Zimnica koja se prodaje na tezgama, konačno je opravdala naziv, jer se nalazi u ledu, koji, s vremena na vreme, prodavci razbijaju. Ljubica Armand kaže da prodaja na pijaci generalno loše ide, tokom ovakvih dana još je gore, ali ako je nekome prodaja na pijaci jedini način za zaradu, odsustva sa radnog mesta nema.

Na svu sreću, u Subotici nije bilo intervencija od strane Hitne pomoći, koje su izazvane mogućim smrzavanjem, ili nekim drugim zdravstvenim problemima koje izazivaju niske temperature.

Ako uzmemo u obzir da se temperatura u gradu približila temperaturi u vašem zamrzivaču, najbolje bi bilo da se slojevito obučete kada izlazite napolje, sa obaveznom kapom, šalom i rukavicama. Tokom ovih hladnih dana zaboravite na modu, i dobro se upakujte. Dovoljno je samo da otkrijete oči, da biste videli kuda idete. Ovakvo vreme zadržaće se još nekoliko dana, kažu meteorolozi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2353
Povezane teme

mlečna pijaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.