Komentara: 2
Pregleda: 3411

Nastavljaju se radovi na vodovodnoj mreži

25.05.2016. u 18:02h
Izvor: Subotica.com
U Zelenoj sali Gradske kuće danas je potpisan ugovor između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i građevinskog preduzeća „Graditelj NS“ o realizaciji investicije na Centralnom gradskom kompleksu – Vodozahvat 1.
Nastavljaju se radovi na vodovodnoj mreži

Vrednost investicije, na koju se čeka više od pola veka, je 768 hiljada evra, koje će obezbediti kraditni aranžnam sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

- Važno je istaći da smo novac uštedeli na ranijim projektima rekonstrukcije vodovodne mreže i da je u dogovoru sa ERBD on prebačen na drugu investiciju – objasnio je gradonačelnik Jene Maglai. - Ovaj posao podrazumeva zamenu cevovoda, polaganje optičkih kablova i promenu potisnog voda, a samim tim značiće osavremenjavanje upravljanja vodosistemom na Vodozahvatu 1. Projektovana cena bila je miliona evra, ali je i ona smanjena, te ćemo i tu ostvariti znatne uštede.

Po njegovim rečima, rešava se gorući problem grada jer je postojala nesigurnost u vodosnabdevanju, jer se na tom sistemu u proteklih nekoliko godina dogodilo nekoliko teških havarija.

Posle rekonstrukcije Kolektora 2 i 7, kao magistralnog vodovoda, na redu je Fabrika vode 2. I ovo je jedna je od kapitalnih investicija, vredna oko 3.5 miliona evra. Radovi treba da počnu na jesen, a po planu treba da budu gotovi do 2018. godine.

-U toku je prva faza tenderskog postupka, za sada imamo devet ponuda domaćih i stranih firmi. Komisija stručnjaka radi procenu i uskoro ćemo znati kome će posao bit poveren - kaže Čaba Šanta, zamenik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3411
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

uvođenje kanalizacije i vodovoda

vodovodna mreža

magistralni vodovod

centralni magistralni vodovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.