Komentara: 0
Pregleda: 8867

Nagrade za najbolje mlade inovacije

30.05.2016. u 17:09h
Izvor: TV Subotica
Na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija, u subotu je održano takmičenje za najbolju mladu inovaciju, koje su organizovali Poslovni inkubator i Great tech d.o.o, sa ciljem podsticanja preduzetničkog duha mladih, u godini koja je označena godinom inovacija i preduzetništva.
Nagrade za najbolje mlade inovacije

Na takmičenju je učestvovalo 35 mladih ljudi, koji su prezentovali 13 ideja, u oblasti IT-a, mehatronike, menadžmenta, zaštite životne sredine, građevinarstva i zanata. Za najbolju je proglašena ideja koju je prezentovao tim Kopačica, odnosno Timea Nađ, studentkinja Građevinskog fakulteta, koja je, s obzirom na to da živi u Hajdukovu, koje je poznato kao voćarski kraj, došla na ideju da kreira inovativnu mašinu za okopavanje voćnjaka, koja pritom ne oštećuje voćke. Timeina ideja je dobila nagradu i kao najbolja ženska ideja.

Drugo mesto osvojio je tim Vrtić na daljinu, odnosno Maja Gabrić, vlasnica vrtića, sa projektom sajta na koji će se postavljati različiti materijali koji se odnose na rani razvoj dece, uzrasta od 3 do 7 godina i koji će omogućavati onlajn komunikaciju sa korisnicima.

Treće mesto pripalo je timu Alfi, i istoimenoj igrici. Kako njeni tvorci, grupa studenata Visoke tehničke škole kažu, najboljoj na svetu.

Stručni žiri, koji je odlučivao o prezentovanim idejama, bio je veoma zadovoljan onim što su mladi ljudi prikazali, njihovom inovativnošću i kreativnošću, ali i entuzijazmom i verom da će na ovaj način sebi naći zanimljiv, dobar i uspešan posao u budućnosti, ne čekajući da to neko drugi uradi.

Najuspešniji takmičari, dobili su i vredne nagrade, između ostalih, i mogućnost besplatnog „stanovanja“ u Poslovnom inkubatoru.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8867
Povezane teme

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.