Komentara: 10
Pregleda: 9761

Na Kelebiji zaplenjen skupoceni medicinski uređaj za dijagnostiku

01.12.2016. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Carinici su tokom jučerašnjeg dana na ulaznoj strani Terminala Kelebija sprečili pokušaj krijumčarenja medicinskog digitalizatora „AGFA CR3X-PRO“ sa setom pripadajuće opreme, saopšteno je iz Uprave carina.
Na Kelebiji zaplenjen skupoceni medicinski uređaj za dijagnostiku

Medicinski uređaj za radiološku dijagnostiku otkriven je u kabini kamiona zrenjaninskih registarskih oznaka, koji je bio natovaren sa 15 paleta kvarcnog peska. Vozač kamiona, 29-godišnji državljanin Republike Srbije je carinicima prethodno rekao da nema ništa da prijavi, osim robe koju prevozi.

Međutim, prilikom detaljnog fizičkog pregleda, ispred suvozačkog sedišta u kamionskoj kabini pronađen je neprijavljeni madicinski aparat kojim se vrši pregled kaseta sa rentgenskim snimcima. Mada će procena vrednosti tek biti izvršena, nezvanično saznajemo da ovakav aparat košta oko 24.000 evra.

Kako se navodi u saoppštenju Uprave carina, protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, a neprijavljena roba je zadržana do okončanja istog pred nadležnim sudom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 9761
Povezane teme

granični prelaz kelebija

uprava carina

zaplena robe

carinski prekršaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.