Komentara: 3
Pregleda: 11040

Na Horgošu zaplenjena kozmetička roba vredna 36.000 evra

08.12.2016. u 15:14h
Izvor: Subotica.com
Carinici su tokom današnjeg dana na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili veću količinu kozmetičke opreme i preparata, čija je vrednost oko 36.000 evra, navodi se u saopštenju Uprave carina.
Na Horgošu zaplenjena kozmetička roba vredna 36.000 evra

Neprijavljena roba je otkrivena detaljnim pregledom kombija „Mercedes-Benz Sprinter“ austrijskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Republike Srbije. Pri susretu sa carinicima on je uredno prijavio polovan frižider, šporet i ugradnu rernu i na tu robu platio dažbine, rekavši da osim ličnog prtljaga putnika nema više ništa da prijavi.

Detaljnim pregledom su ispod torbi putnika, iza zadnjeg reda sedišta kombija, pronađene ogromne kartonske kutije krcate kozmetičkim aparatima, opremom i preparatima. Carinici su u njima pronašli dva aparata za tetoviranje i trajnu šminku „Phi Contour-Zen“ sa pripadajućom opremom, preko 1.000 profesionalnih kozmetičkih makaza „Phi Brows“, isto toliko iglica za tetoviranje „Gamma Ray, 4.000 metara različitih kablova, preko 2.000 olovaka za trajnu šminku, oko 50 kertridža, nekoliko različitih tonera za trajnu šminku i 5.000 antibakterijskih maramica za dezinfekciju.

Pošto se na osnovu cena sa sajta firme koja se bavi distribucijom ovakve robe došlo do cifre koja premašuje trećinu vrednosti vozila, privremeno je zadržan i kombi, do okončanja postupka pred nadležnim sudom, čime ukupna vrednost ovog prerkršaja dostiže oko 60.000 evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 11040
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.