Komentara: 5
Pregleda: 9163

Na Horgošu sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

17.03.2014. u 10:43h
Izvor: Telegraf
Carinici su, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa graničnom policijom juče oko podneva, sprečili pokušaj jedne putnice da prokrijumčari oružje, municiju i veću količinu lekova iz Srbije.
Na Horgošu sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

Slučaj je otkriven na izlazu iz Srbije, prilikom redovne carinske kontrole autobusa koji je saobraćao na liniji Srbija – Švedska. U tom autobusu domaće prevozničke firme putovalo je 23 putnika i niko nije imao ništa da prijavi za carinsku kontrolu.

Deteljnim pregledom prtljaga, kod jedne švedske državljanke, vijetnamskog porekla, u duplom dnu torbe sa ličnim stvarima, pronađena je veća količina oružja, municije i lekova. Autobus se iz Beograda uputio ka švedskom gradu Jonkoping, a putnica je u prtljagu nosila: tri pištolja, jedan škorpion, tri ručne bombe, kutiju municije, jedan predmet obmotan trakom nalik na prigušivač ili plastični eksploziv i tablete u tri najlonske kese nađene na njenom sedištu.

Na Horgošu sprečeno krijumčarenje oružja i lekova

S obzirom na prirodu otkrivenog slučaja, na lice mesta je odmah pozvana kriminalistička služba koja i dalje vrši uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja.

Izvor: Telegraf
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 9163
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena

krijumčarenje robe

krijumčarenje oružja

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.