Komentara: 12
Pregleda: 16366

Na Dan grada rođeno pet beba

02.09.2016. u 16:23h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Bogdan Laban i predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford prvi put ove godine obišli su bebe, koje su na Dan grada rođene u Opštoj bolnici i uručili njihovim majkama plakete i vaučere u vrednosti od po 10.000 dinara.
Na Dan grada rođeno pet beba

U Opštoj bolnici na Dan grada, 1. septembra, na svet je došlo pet beba, tri dečaka i dve devojčice. Najlepša dužnost da u okviru proslave Dana grada poseti njegove najmlađe stanovnike što je od ove godine novina, prema rečima gradonačelnika, u budućnosti će biti stalna praksa.

- Opšta bolnica je jedana od najbitnijih institucija u gradu i imamo čast da je danas i posetimo i to zbog izuzetno lepog povoda. Znamo da je mnogo veći iznos potreban da bi krenuli u novi život, ali smatram da Subotica kao lokalna samouprava vodi računa o novorođenčadima i njihovim majkama. Imamo niz mera koje preduzimamo, za 2016. godinu je samo za jednokratnu novčanu pomoć trudnicama na teritoriji Grada iz budžeta izvdvojeno oko 22 miliona dinara. Prilikom izrade budžeta za 2017. godinu pokušaćemo da to uradimo u mnogo većem obimu. Svi volimo da se u Subotici što više kolevki zaljulja, to je ono što nas čini srećnim-poručio je gradonačelnik Bogdan Laban.Među bebama koje će rođendan slaviti na dan rodnog grada je i mala Jovana Krmar, koja je na svet došla prirodnim putem juče oko 16 časova. Njenu mamu Marinu je obradovao gest čelnika grada.

Na Dan grada rođeno pet beba

- Porođaj je bio brz i lagan i nije bilo ništa strašno, sve je prošlo bez problema naravno uz podršku dr Radulovića i sestre Bojane, kojima se mnogo zahvaljujem. Jovana mi je drugo dete. Baš sam se iznenadila što je Grad Subotica ovako lepo ispratio novorođenčad i čestitao nam-zahvalila se porodilja, Marina Krmar.

Na Dan grada rođeno pet beba

Tokom prošle godine u subotičkom porodilištu na svet su došle 1.364 bebe.

- Svake godine se u Subotici rodi od 1.300 do 1.400 beba sa nekim varijacijama od godine, do godine među kojima je približan broj dečaka i devojčica. Ova akcija gradonačelnika nas je oduševila, predstavlja napredak u odnosu Grada prema Opštoj bolnici i porodilištu-kaže načelnik Odeljenja za akušerstvo Opšte bolnice, dr Goran Mavrak.

Izvor: Subotica.com
Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada Poseta predstavnika grada bebama rođenim na Dan grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 16366
Povezane teme

bolnica

opšta bolnica

dan grada

bogdan laban

novorođeni

tivadar bunford

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.