Komentara: 0
Pregleda: 3093

Mlekara Subotica i Imlek idu na međunarodnu arbitražu?

20.06.2011. u 14:42h
Izvor: RTV Yueco
Mlekara Subotica i Imlek idu na međunarodnu arbitražu?

Imlek i Subotička mlekara će se u roku od 30 dana žaliti nadležnom sudu, a onda ako treba, ići na međunarodnu arbitražu, gde su sigurni da će dobiti spor.

Oni očekuju da ponište odluku Komisije za zaštitu konkurencije kojom je konstatovan njihov monopolski položaj u otkupu mleka i naplaćena kazna od 306 miliona dinara.

Generalni direktor Imleka Slobodan Petrović tvrdi da je učinjeno nekoliko krupnih propusta kako bi se pronašao krivac za nestašicu mleka iako je tome doprinela loša agrarna politika ranijih godina. Imlek i Subotička mlekara su platili kaznu, rekao je Petrović, ali naglašava da njihov vlasnik, fond Salford, namerava da i međunarodnom arbitražom dokaže da nije bilo osnova za presudu protiv njih.

On objašnjava i da je razlog za nestašice mleka bio ukidanje subvencija, koje su najpre bile 4,5 dinara za litar, ali su zbog smanjenog budžeta pale na 1,5 dinara i iz sistema su isključena pravna lica. Čim je početkom godine promenjena politika Ministarstva, vraćene subvencije na četiri dinara i obuhvaćeni svi proizvođači, stanje se popravilo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3093
Povezane teme

mlekara subotica

imlek

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.