Komentara: 12
Pregleda: 4844

Medijima dodeljeno 19 miliona dinara iz gradskog budžeta

27.07.2016. u 11:29h
Izvor: Subotica.com
Na gradskom sajtu danas u objavljeni rezultati ovogodišnjeg konkursa za finansiranje i sufinansiranje medijskih projekata na kojem je učestvovalo 35, a sredstava u zbirnom iznosu od 19 miliona dinara dodeljena su za 20 projekata.
Medijima dodeljeno 19 miliona dinara iz gradskog budžeta

Na ovogodišnji konkurs je pristiglo 35 projekata od kojih je jedan broj nepodržan zbog "promašene teme", neki nisu pravilno napisali projekat (analizirali problem i definisali ciljeve), dok je bilo i onih koji su pokušali "na silu" da konkurišu, iako se već u startu videlo da ovaj konkurs nije za njih.

Komisija u sastavu Vladimir Jovanović (predlog Udruženja turističkih novinara Vojvodine), Ferenc Berček (predlog RAB Srbija) i Tibor Tot (predlog Udruženja mađarskih novinara Vojvodine) donela je predlog da se podrži 20 projekata u ukupnoj vrednosti od 19 miliona dinara, dok preostalih 500.000 dinara ostaje neraspoređeno.

Najviše novca iz budžeta i ove godine dobila je Fondacija "Panonija" (Pannon TV na mađarskom jeziku) - 4 miliona (prošle godine 8 miliona), zatim slede televizije TV Subotica (3,75 miliona) i RTV Yueco (zbirno 3,5 miliona), dok su internet portali subotica.com i subotica.info dobili 700 odnosno 450 hiljada dinara.

Od ostalih televizija Info kanal je dobio 900.000, K23 400.000. Glasila na bunjevačkom jeziku (novine i radio emisije) dobile su 950.000 (Bunjevački media centar - radio emisija / časopis i Bunjevački omladinski centar za "Bunjevačku rič"), dok su sadržaji na jeziku hrvatske nacionalne manjine finansirani sa 800.000 (Croinfo i Udruga hrvatska nezavisna lista).

Što se tiče štampanih medija Subotičke novine su dobile 600.000 dinara, dok je magazin "Dani" dobio 1,45 miliona za projekat "Ćirilizacija".

Dodatak 1: Rešenje o raspodeli

Novina od ove godine je obrazlaganje svih odluka o dodeljivanju sredstava, odnosno o odbijanju projekata. Ne ulazeći u sadržaj obrazloženja, ova novina je svakako pomak napred u procesu transparentnosti prilikom donošenja odluka za dodelu sredstava na konkursima.

Dodatak 2: Obrazloženje Komisije o (ne)dodeljivanju sredstava

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4844
Povezane teme

konkurs za medije

informisanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.