Komentara: 1
Pregleda: 5494

"Medeni doručak" u OŠ "Ivan Milutinović"

23.11.2016. u 17:18h
Izvor: subotica.rs
Akcija pod nazivom „Medeni doručak“ u organizaciji Udruženja pčelara „Pčela” iz Subotice, održana je danas u OŠ „Ivan Milutinović“.
"Medeni doručak" u OŠ "Ivan Milutinović"

Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Nataša Aleksić, istakla je, tim, povodom, da cilj akcije nije samo promocija meda, kao zdrave namirnice, nego i stvaranje navika pravilne ishrane kod osnovaca.

Ovo je prva škola koju sam posetila u okviru ove akcije. Mislim da je veoma značajno da se ovakve akcije realizuju, jer je bitno da deca kroz obrazovni sistem shvate značaj zdrave ishrane, prvenstveno zdravih obroka – rekla je Nataša Aleksić.

Od februara do danas u okviru akcije „Medeni doručak“, članovi Udruženja „Pčela“ obišli su 11 škola i poslužili 2.500 dece sa ovom hranljivom namirnicom.

U petak, 25.novembra, u planu je da se „Medeni doručak“ posluži učenicima osnovnih škola „Vladimir Nazor“ u Đurđinu i „Matija Gubec“ u Tavankutu, 3.decembra u Crvenom krstu u okviru akcije dobrovoljnog davanja krvi i 6. decembra u OŠ „Matko Vuković“ u Subotici.

Učenici OŠ „Ivan Milutinović“ sa oduševljenjem su prihvatili akciju „Medeni doručak“. U tu čast deca su zajedno sa nastavnicima organizovala priredbu, jer kako ističe direktor, Ivan Stipić, važno je da se deca upoznaju sa zdravim načinom ishrane.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 5494
Povezane teme

OŠ Ivan Milutinović

medeni doručak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.