Komentara: 10
Pregleda: 5469

Manji broj turista u Subotici i na Paliću

08.03.2016. u 17:15h
Izvor: Subotica.com
Posle veoma uspešne 2015. godine, kada je za više od 10 odsto povećan broj i dolazaka i noćenja turista, tokom poslednja tri meseca prošle godine zabeležen je blagi pad.
Manji broj turista u Subotici i na Paliću

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj dolazaka i noćenja u Subotici i na Paliću na kraju januara manji je za 20 odsto. Situacija sa migrantima, siva ekonomija i manji budžet za promociju turističke ponude, neki su od razloga za takav rezultat, kažu u Turističkoj organizaciji Grada Subotica.

- U prethodnih šest i više meseci o našem gradu se nije pričalo baš u najboljem svetlu zbog migrantske krize, a taj negativan uticaj prvo pogađa ljude koji žele da putuju, odmaraju i uživaju. Sa druge strane povećan je broj davalaca usluga smeštaja u našem gradu i na Paliću, koji se nalaze u „sivoj“ zoni i ne prijavljuju goste, a i naš budžet, kao organizacije na nivou grada koji je zadužen za promociju, je drastično smanjen.

Kada na jednom mestu skupite sve te uticaje, dođe se do smanjenja i broja dolazaka i noćenja turista. Mi ćemo se naravno u narednom periodu truditi da tu sliku, koja je obišla i region i svet o našem gradu u nekom malo negativnijem kontekstu ispravimo i da vratimo turiste na našu destinaciju - kaže direktorka Turističke organizacije Grada Subotica, Ivana Anđelković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 5469
Povezane teme

Grad Subotica

turističko informativni centar

turistička organizacija subotica

turistička ponuda palića

turizam

turistička ponuda subotice

ivana anđelković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.