Komentara: 7
Pregleda: 7151

Manifestacija "Veži pojas - sačuvaj život" u subotu kod Plave fontane

25.05.2016. u 18:40h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija pod nazivom "Veži pojas - sačuvaj život" biće održana u subotu, 28. maja 2016. godine, u periodu od 10 do 16 časova, i usmerena je na saobraćajnu edukaciju u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja.
Manifestacija "Veži pojas - sačuvaj život" u subotu kod Plave fontane

U okviru manifestacije prisutni će moći da se sami uvere kakvi su efekti sudara vozila, čak i pri minimalnim brzinama od 8 i 12 km/h (strma ravan), koliko su smanjene sposobnosti upravljanja motornim vozilom u alkoholisanom stanju (pijane naočare), kao i da vide simulaciju pružanja prve pomoći prilikom saobraćajnih nezgoda i prezentaciju opreme saobraćajne policije koja se koristi prilikom saobraćajnih kontrola i uviđaja.

Planirana lokacija za strmu ravan i pijane naočare je prostor ispred glavnog ulaza u Gradsku kuću (kod Plave fontane), a za prezentaciju opreme saobraćajne policije koja se koristi prilikom saobraćajnih kontrola i uviđaja prostor između Gradske biblioteke i Zelene fontane.

Kako je već navedeno, u sklopu manifestacije će biti prezentovani strma ravan, pijane naočare, simulacija pružanja prve pomoći prilikom saobraćajnih nezgoda i izložba opreme saobraćajne policije.

Manifestaciju pod nazivom "Veži pojas - sačuvaj život" organizuju Savet za bezbednost saobraćaja na lokalnim putevima i ulicama u naseljenim mestima Grada.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7151
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.