Komentara: 0
Pregleda: 3056

Kraj sporenja na relaciji Grad - MNS?

21.12.2011. u 16:30h
Izvor: RTV Yueco
Kraj sporenja na relaciji Grad - MNS?

Predsednik Nacionalnog saveta Mađarske nacionalne zajednice u Srbiji Tamaš Korhec ocenio je da su, iako ne vode sudski spor sa Gradom Subotica, njihovi odnosi daleko od zadovoljavajućih.

Komentarišući nedavni sastanak sa gradonačelnikom Subotice Sašom Vučinićem, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta je izjavio da taj sastanak predstavlja otvaranje novog lista i novih odnosa Subotice i saveta. Korhec je pozdravio današnju odluku Gradskog veća o predlogu budžeta, u delu u kojem je planirano 2,1 milion dinara za dotacije Nacionalnim savetima u skladu sa mogućnostima budžeta, a na osnovu Zakona o nacionalnim savetima.

Korhec je istovremeno podsetio da tu obavezu u ovoj godini subotička lokalna samouprava nije ispunila, te izneo očekivanje da će bar jedna ustanova biti u januaru biti proglašena za instituciju od posebnog značaja za savet, što je takođe predviđeno zakonom i dogovoreno na pomenutom sastanku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3056
Povezane teme

Saša Vučinić

Grad Subotica

mađarski nacionalni savet

tamaš korhec

gradski budžet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.