Komentara: 17
Pregleda: 7568
Foto

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

26.09.2016. u 10:42h > 13:19
Izvor: Subotica.com
Spartak i Partizan odigrali su prijateljski meč pred oko 2.500 gledalaca u subotičkoj Hali sportova. U sjajnoj košarkaškoj atmosferi bolji je bio trofejni beogradski klub, iako je meč protekao u prilično izjednačenoj igri, odnosno rezultatu. Na kraju pobeda Partizana 92:89.
Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

Prijateljski meč pred početak sezone za obe ekipe doneo je mnogo zadovoljstva pre svega domaćem treneru Dušanu Alimpijeviću koji je imao prilike da testira svoj tim protiv mladog ali kvalitetnog tima i sazna gde su u odnosu na njega.

Pred početak utakmice mnogobrojna publika je imala priliku da pozdravi dugogodišnjeg kapitena Spartaka Aleksandra Drakulića, koji je odigrao svoju, kako stvari stoje poslednju sezonu u plavo-belom dresu. Uprava kluba poklonila mu je dres, a publika je na nogama dugim aplauzom iskazala svoju zahvalnost kapitenu.

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

Bila je ovo vrlo retka prilika da se napuni Hala sportova pred ovako atraktivnim protivnikom i subotička publika je reagovala u skladu sa prilikom pa je tako Hala sportova bila isuviše mala da primi sve zainteresovane za ovaj meč bez rezultatskog značaja.

Plavo beli su agresivnom igrom od prvog minuta naterali crno bele na neke neočekivane greške, ali nije dugo trebalo gostima da se vrate, uspostave ravnotežu i preuzmu inicijativu. Posle odličnog starta Spartaka, Partizan se zahvaljujući pre svega Birčeviću podigao i završio prvi deo igre sa 14:25.

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

Drugu četvrtina počela je izgubljenom pa osvojenom loptom domaće ekipe, zatim prekršaj u napadu Partizana i činilo se da su gosti ušli u malo nervozniji period igre, što su "golubovi" znali da iskoriste. U trećem minutu druge četvrtine Miščević je uz koš + dodanto bacanje smanjio na 26:27, ali Partizan opet ima odgovor i drži distancu, ne dozvoljava preokret.

Treći period igre bolje su otvorili gosti i posle tri minuta igre u tom delu imali su +11 (44:55). Zbog jednog hoškanja na terenu Robinson i Popović su dobili obostranu tehničku grešku. Nepun minut kasnije proradila je dalekometna artiljerija Spartaka i sa četiri vezane trojke iz četiri napada na 5 minuta do kraja Spartak je imao ponovo -1 (56:57). Trojkom sa zvukom sirene za kraj četvrtine Spartak je poveo 69:68.

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

U poslednju deonicu Spartak je ušao sa minimalnom prednošću što je sa jedne strane upalilo alarm kod favorizovanih gostiju, dok je domaćinu ponudilo nadu da je moguće učiniti svojevrsno čudo, ali duža klupa i na kraju kvalitet pokazali su da su Beograđani ipak kontrolisali utakmicu i na kraju zasluženo slavili.

Od prvog do poslednjeg minuta značajni doprinos igri Partizana davali s reprezentativno krilo Birčević i mladi Luković koji je sa nekoliko atraktivnih blokada i dominantnom igrom pod košom stvorio puno problema Spartaku na obe polovine.

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

Ipak odlučujuću razliku u korist Beograđana napravili su pre svega Hečer koji je u samoj završnici imao nekoliko dobrih akcija koje su, ispostavilo se, prelomile meč i sprečile iznenađenje u Subotici. Gde je amerikanac stao, tu je nastavio Birčević i Partizan je na nešto više od minut do kraja imao 81:90, a da prednost bude značajno manja pobrinuo se Puljko sa šest vezanih poena u finišu meča za konačnih, sasvim prihvatljivih, 89:92.

U ekipi Spartaka svi igrači na klupi izašli su sinoć na parket. Kod gostiju u igru nisu ulazili jedino Veličković, Andrić i Majstorović.

Spartak – Partizan 89:92 (14:25, 24:21, 31:22, 20:24)

Spartak: LJubenković 5, Hristov 15, Prlja 4, Nikolić 11, Andrejević 4, Puljko 21, Jovišić 8, Miščević 7, Laketa 5, Matić 5, Lučić, Popović 4.

Partizan: Robinson 8, Vrabac 6, Jovanović, Marinković 8, Tanasković 8, Veličković, Majstorović, Birčević 17, Koprivica, Andrić, Hečer 20, Pot 2, Karahodžić 2, Luković 21.

Pored igre njegovih pulena šef struke Spartaka bio je pun reči hvale za sinoćnju atmosferu na tribinama i podršku domaće publike.

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

- "Možda više od igre raduje me ovolika poseta u Hali sportova, zaista se niko od nas ne seća da su tribine bile ovako puno, a atmosfera ovako sjajna. Razlog tome je sigurno i naš atraktivni protivnik. Ambijent je bio za poželiti i zahvaljujem se u ime uprave, igrača i u svoje ime na tome." - zaključio je Alimpijević

Govoreći o samom meč Alimpijević je rekao da je Partizan, iako mlada ekipa, pokazao respektabilan kvalitet, ali da su njegovi igrači pokazali karakter, želju i htenje da se suprotstave jednom velikom košarkaškom klubu i kvalitetnom skupu pojedinaca.

- "Činjenica je da se u ovom meču igralo više na napadu nego u odbrani, ali to nije ništa čudno za ovu fazu priprema. Mi smo bili surovo kažnjavani za sve naše lake greške, ali ne mogu da zamerim mojim igračima jer su se trudili i borili, a naspram sebe su imali jedan kvalitetan tim i tu nema šta. Izuzetno mi je drago što smo još jednom pokazali karakter i pobednički mentalitet, to je ono na šta ćemo ozbiljno da računamo u predstojećoj sezoni" - jasan je strateg plavo-belih

Košarkaši Spartaka u tesnom meču poraženi od Partizana (89:92)

Sinoćnji meč je defakto imao veći akcenat na napadačkom segmentu košarke, to je ono što publika voli da vidi, ali po rečima Alimpijevića odbrana je ključ svakog uspeha i to je ono što će morati da se stavi na potrebni nivo kako bi se ostvarivali željeni rezultati. Spartak je u ovih nekoliko kontrolnih mečeva pred sezonu pokazao da ima i jak odbrambeni potencijal, ali to sinoć nije viđeno, kao u redovima Spartaka tako ni kod Partizana.

Do početka sezone MKK "Spartak" bi trebao da odigra još dva kontrolna meča, najverovatnije sa ekipama iz okruženja. Nova sezona u Prvoj ligi počinje 8. oktobra, a Spartak od 19 časova dočekuje kraljevačku Slogu.

Izvor: Subotica.com
Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan Košarka: Spartak - Partizan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7568

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.