Komentara: 1
Pregleda: 4296

Košarkaši Spartaka sutra dočekuju OKK Beograd

05.01.2017. u 13:22h
Izvor: Subotica.com
Mečevima 12. kola danas se nastavlja prvenstvo u Prvoj ligi Srbije. Prvi meč u 2017. godini Spartak će odigrati na svom terenu protiv OKK Beograda u petak od 19 časova.
Košarkaši Spartaka sutra dočekuju OKK Beograd

Pred košarkašima Spartaka predstoji izuzetno važan meč za plasman na završnicu Kupa Srbije koji se igra od 16. do 19. februara u Nišu. U Suboticu dolazi ekipa OKK Beograda i pobeda u ovom duelu garantuje prethodno pominjani cilj.

Miloš Milisavljević, dugogodišnji plej Spartaka posle kraće epizode u SAD vratio se prošle sezone u srpsku košarku, u redove ABA ligaša Megaleksa, a od nedavno je pojačao redove prvoligaša Dinamika koji očigledno sprema tim za narednu sezonu regionalnog košarkaškog takmičenja.

Uoči prvenstvenog meča protiv Beograđana govorili su šef struke Spartaka Dušan Alimpijević i prvotimac Predrag Prlja.

- Da bismo izborili siguran palsman na završnicu nacionalnog kupa po nekim  našim računicama potrebna je još jedna pobeda u prvenstvu, a prva meč lopta nam je upravo OKK Beograd, duel koji igramo pred svojom publikom. - rekao je u uvodu šef struke Spartaka

Komentarišući narednog protivnika Alimpijević je konstatovao da je ekipa u prethodnom periodu pretrpela dosta promena, otišao im je jedan od najkorisnih igrača lige Kimani Frend, a sa druge strane dobili su nekoliko iskusnih pojačanja.

- Nova lica u timu OKK Beograda su Nešović i Čomagić, dva iskusna i kvalitetna igrača koji su u stanju da pokrivaju više pozicija u timu. Sa druge strane ostali su bez igrača kao što je Kimani Frend koji je bio dominantan ne smao u OKK Beogradu nego i u čitavoj ligi. - zaključio je Alimpijević

Košarkaši Spartaka sutra dočekuju OKK Beograd

U KK "Spartak" konačno mogu da odahnu što se tiče zdravstvenog biltena. Osim Lakete koji je zbog povrede završio sezonu tri nedelje bez takmičarske košarke dobro su došle igračima da se regenerišu, zaleče neke manje povrede i odnore telo pred nastavak izazova u KLS.

Tokom pauze u prvenstvu zbog božićnih i novogodišnjih praznika ekipa je trenirala smanjenim intenzitetom, a prvi trener je zadovoljan onim što je postignuto u tom periodu.

- Iskoristili smo ovu pauzu da uradimo mini program priprema kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone i sve ono što nas očekuje do aprila, a nadamo se posle i kroz Superligu. - dodao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka sutra dočekuju OKK Beograd

Velika očekivanja pred meč ima i Predrag Prlja koji veruej da njegova ekipa već sutra može da overi plasman na završnicu Kupa Srbije, ali u isto vreme upozorava na oprez.

- Svesni smo važnosti meča protiv OKK Beograda i šta nam pobeda donosi, uveren sam da će pristup sa naše strane ovom meču biti maksimalan. Pripremamo se taktički za njih, upoznati smo sa njihovim igračkim promenama ali verujemo da je ipak sve na nama, da moramo kroz dobru odbranu da omogućimo dobar napad, igramo svoju igru i uveren sam da će iz toga Spartak izaći kao pobednik - rekao je Prlja

Meč u Subotici igra se u petak od 19 časova, a ulaz je kao i prvom delu sezone - besplatan. Prlja i Alimpijević su pozvali publiku da ih podrže u ovom izuzetno bitnom meču, iako je jasno da je sutra veče Badnje veče, vreme kada je izraženo porodično okupljanje pred velikih hrišćanski praznik - rođenje Hristovo, Božić po Julijanskom kalendaru.

Subotički tim je 2016. godinu završio na poziciji broj 3 iza Vršca i Dinamika koji imaju po pobedu više. na začelju tabele i dalje se nalaze Konstantin bez pobede i Smederevo koje je jedinu pobedu ostvarilo upravo protiv sutrašnjeg Spartakovog protivnika, još u oktobru.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4296

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.