Komentara: 2
Pregleda: 2242

Košarkaši Spartaka poraženi od OKK Beograda (80:66)

01.03.2015. u 12:06h
Izvor: Subotica.com
Subotički košarkaši gostovali su sinoć u Beogradu ekipi OKK "Beograd" i nisu uspeli da zabeleže važnu pobedu koja bi im omogućila mirniju završnicu prvenstva, do čijeg kraja su ostala još tri kola. Beograđani su bili bolji rezultatom 80:66. U narednom kolu u Suboticu dolazi poslednje plasirana ekipa Prve lige.
Košarkaši Spartaka poraženi od OKK Beograda (80:66)

Samo treća četvrtina završena je u korist Spartaka, ali prve dve su omogućile beograđanima da naprave toliku zalihu (+18) da u završnici nisu morali uopšte da se pribojavaju konačnog ishoda.

Dpbro se Spartak držao tokom većeg dela prve četvrtine, ali posle rezultata 12:12 domaća ekipa pravi seriju od 10:0 i već tada stvara solidnu prednost. Druga četvrtina bolje je počela za Spartak koji je napravio seriju od 9:1, ali opet u završnici kola kreću nizbrdo, ani da "povuče ručnu". Na odmor OKK "Beograd" odlazi sa prednošću od 47:29.

Praktično preslikana druge četvrtina desila se u trećoj pošto je Spartak napravio seriju od 11:0 i došao na zaostatak od -7, ali tada domaća ekipa ponoov uspotavlja kontrolu nad utakmicom i pored loše četvrtine ulaze u poslednju sa prednošću od 59:53.

Posle svega viđenog Spartak je imao pristojan rezultat (-12), ali ponovo ta loše odigrana poslednja četvrtina raspršila je sva nadanja da OKK "Boegrad" može da bude savladan na njegovom parketu.  Spartak je svoj prvi poen (Drakulić, 3p) u ovom delu meča postigao u šestom minutu, dok je protivnik za to vreme postigao 10.

Do kraja meča domaći tim je rutinski privodio meč kraju, a Spartaku je dino ostalo da što časnije izgubi i da se nada pobedama u naredna tri meča koliko ih očekuje do kraja sezone.

OKK "Beograd" - Spartak 80:66 ( 22:12, 25:17, 12:24, 21:13)

Najefikasniji u ekipi Spartaka bio je Živković sa 17 postignutih poena, Slede Kojić sa 11, Prlja je postigao 10, Soković je stao na 9, Drakulić 8, Antić 5, Matović 4, dok je Babović postigao dva.

Ekipa Predraga Borilovića do kraja prvenstva će odigrati još tri meča, dva će odigrati pred domaćom publikom, odnosno jedan na strani. Sledeće subote u Suboticu dolazi kruševački Napredak, zatim putuju u Pančevo na susret protiv Tamiša, da bi u poslednjem kolu dočekali ekipu Vršca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2242
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.