Komentara: 24
Pregleda: 4383
Foto

Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

09.03.2016. u 22:43h
Izvor: TV Subotica
Košarkaši Spartaka savladali su Slogu iz Kraljeva u utakmici 23. kola Košarkaške lige Srbije rezultatom 96:54 i na najbolji način čestitali rođendan svom treneru Dušanu Alimpijeviću. Do desetog ovosezonskog trijumfa, plave golubove predvodio je novopečeni otac Milan Vulić sa 24 poena. Spartak je rešio utakmicu u drugih 20 minuta koje je dobio sa neverovatnih 50:15!
Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

Spartak odlično otvara utakmicu i rano stiče 12:3 zahvaljujući dobroj pick and roll igri Lakete i Popovića. Domaći su bili dominantni u prvom periodu i već u 7. minutu trojkama Jevđića i Vulića stiču 20:6. Do kraja prve četvrtine plavi golubovi lako održavaju stečenu prednost i na prvih predah odlaze vođstvom 30:17.

Prvi minuti druge četvrtine doneli su rani izlazak iz bonusa obe ekipe i Spartakove vezane izgubljene lopte koje gosti nisu uspeli da materijalizuju zahvaljujući čvrstoj odbrani Subotičana. Sredinom druge četvrtine igralo se koš za koš, da bi u finišu Sloga iskoristila mali pad u igri Spartaka i na poluvreme se odlazi rezultatom 46:39.

Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

Na startu trećeg dela Sloga dobrim napadačkim rešenjima ubrzo stigla na 49:45. Međutim u tim momentima izabranici Dušana Alimpijevića ubacuju u šestu brzinu i do kraja treće četvrtine prave seriju 23:0 za ogromno vođstvo 72:45 kojim i rešavaju susret u svoju korist.

Seriju koševa na početku poslednjeg perioda igre nastavlja Ljubenković, da bi Vuletić u narednom napadu postigao poene za Slogu nakon punih 7 minuta igre. Trojkom pa potom polaganjem Ljubenkovića Spartak stiče maksimalnih +32 79:47 na 6 minuta pre kraja susreta. Na pet minuta pre kraja utakmice, Alimpijević menja kompletnu prvu petorku čime pruža šansu svim igračima. Do poslednjeg sudijskog zvižduka subotički prvoligaš je serijom trojki ostvario je najubedljiviju pobedu ove sezone 96:54.

Spartak - Sloga 96:54 (30:17, 16:22, 26:6,24:9)

Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

Spartak je predvodio pomenuti Milan Vulić sa 24 poena uz šut iz igre (8/11 73%) za indeksnih 35 poena, Laketa je dodao 15 poena uz 8 skokova, Jevđić je postigao 12 poena i uhvatio 7 lopti a Ljubenković 10. U ekipi Sloge Trtić je postigao 18 poena a jedini ga je ispratio Matović sa 14 postignutih poena uz 5 osvojenih lopti.

Spartak je na ovom meču šutirao fantastičnih 60% iz igre (35/58), uhvatio 33 lopte (26/7) i zabeležio 21 asistenciju. Ovim trijumfom Spartak je na korak od ostvarivanja svog primarnog cilja a to je opstanak u najkvalitetnijem košarkašom takmičenju u Srbiji. U narednom kolu, plavi golubovi gostuju u Čačku ekipi Borca.

Kapiten plavo-belih Aleksandar Drakulić bio je zadovoljan igrom koju je pružila njegova ekipa na večerašnjem meču, a posebno pobedom koja im još više podiže šanse za opstanak u Prvoj ligi.

- “Čestitam mojim saigračima na ovoj izuzetno važnoj pobedi koja nam je najverovatnije obezbedila opstanak, teoretski  još ne ali 90% bi tako trebalo da bude sa ovom pobedom i sa pobedom u prošlom kolu. Pokazali smo da zaslužujemo da ostanemo u  ligi, i da smo ranije igrali ovako kvalitetno mogli smo i nešto više ali u svakom slučaju mislim da smo na ovoj utakmici opravdali sve što smo se dogovorili pre ove utakmice i dobro smo se pripremili za Slogu.” - izjavio je Drakulić

Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

Epilogom meča i samom igrom bio je zadovoljan i šef struke Dušan Alimpijević, kojem su njegovi izabranici poklonili pobedu na dan rođenja, ali iako vidno zadovoljan naglasio je da se u preostala tri kola mora maksimalno igrati, da se ne sme ništa prepuštati slučaju, iako su okolnosti prilično na strani subotičke ekipe.

- “Za nas je ovo bila izuzetno značajna utakmica za daljni tok prvenstva i za ceo naš plan i  program koji spremamo za ovaj klub. Sam taj značaj utakmice uneo je malu nervozu u drugoj četvrtini gde smo ispali iz našeg koloseka. Mi smo definitivno ušli u jako dobrom ritmu što se tiče igranja i pozitivnnog razmišljanja i načina i pristupa, ali jednostavno neke sudijske odluke koje su bile na mestu su nas malo dekocentrisale, što sam zamerio mojim saigračima na poluvremenu. Već u trećoj četvrtini utakmicu prelomili i kasnije rešili meč u svoju korist. Mi imamo kvalitet koji tek sada isplivava ali biću prezadovoljan opstankom u ligi.” - zaključio je Alimpijević

Šef struke Spartaka zahvalio se publici koja je večeras ispunila tribine Hale sportova, iako je radni dan i utakmica se igrala u neobičnom terminu, ali i pozvao iste da podrže subotičku ekipu u narednim mečevima kako bi tim i naredne sezone igrao u Prvoj ligi, u društvu u kojem je svojom tradicijom i zaslužio.

Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

Košarkaši Spartaka odličnom igrom u potpunosti nadigrali Slogu (96:54)

Izvor: TV Subotica
Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 4383
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.