Komentara: 9
Pregleda: 10420

Košarkaši Spartakа u nedelju protiv Partizana u Hali sportova

23.09.2016. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Subotičkog prvoligaša u nedelju očekuje poslednja provera pred početak nove sezone, a protivnik je višestruki prvak Srbije i Jugoslavije, dugogodišnji član ABA lige - beogradski Partizan.
Košarkaši Spartakа u nedelju protiv Partizana u Hali sportova

Posle teške i prilično nezapažene prethodne sezone ekipa partizana, pod vođstvom iskusnog Aleksandra Džikića, za ovu sezonu se značajno pojačala i ima mnogo veće ambicije, a sudeći po pridošlom igračkom kadru, to su realni planovi.

Sa druge strane i Spartak je pretrpeo dosta promena, došlo je nekoliko kvalitetnih igrača, koji su se pridružili Popoviću, Ljubenkoviću, Nikoliću, Miščeviću, Laketi, Prlji i Matiću, a koji su po rečima šefa struke Dušana Alimpijevića značajno unapredili svoju igru u odnosu na prethodni period.

U prethodnim utakmicama svoj košgeterski potencijal u plavo-belom dresu najviše je pokazao iskusni 34-godišnji Hrvoje Puljko, koji je u Suboticu došao iz mađarskog Kapošvara, a u svojo karijeri igrao je za nekoliko klubova iz regiona, ali i u Grčkoj i Nemačkoj.

Što se tiče takmičarskih ciljeva, u klubu su jasni, a to napad na vrh tabele i plasman u Superligu Srbije, gde bi snage odmeravali sa Crvenom zvezdom, Mega Leksom, FMP-om i Partizanom.

Košarkaši Spartakа u nedelju protiv Partizana u Hali sportova

Za crno-bele u ovoj sezoni će igrati junior Spartaka Stefan Pot (2009/10), koji je početkom prošle sezone pominjan kao potencijalno pojačanje u plavo-belom dresu, ali on je karijeru ipak nastavio u zemuskoj Mladosti, da bi ove sezone prešao u najtrofejniji srpski klub.

Pored već pominjanih prvotimaca Spartaka u nedelju na parket će i Hristov, Puljko, Andrejević, Jovišić, i Lučić.

Meč se igra u nedelju od 18,30 časova u subotičkoj hali sportova, a ulaz će biti besplatan.

Košarkaši Spartakа u nedelju protiv Partizana u Hali sportova

Pre desetak dana Spartak je u Subotici savladao Solnok sa 85:61, ali mora se reći da su Mađari na ovaj kontrolni meč došli bez tri važna igrača koji su imali reprezentativne obaveze. Ipak, borbenost, zalaganje i disciplina u obe faze igre je nešto što hrabri pred start nove sezone i ako se ovako nastavi Spartak će imati osnova da očekuje visok plasman.

Start nove sezone je 8. oktobra kada Spartak pred svojom publikom dočekuje Slogu. MKK "Spartak" je prethodnu završio na sredini tabele, na poziciji broj 8. U ligi su se pojavila neka nova imena koja će pored Spartaka pokušati da se domognu plasmana među četiri ekipe gornjeg dela. Košarkaški stručnjaci tvrde da je naša liga značajno ojačala, a to samo znači da ćemo gledati još kvalitetniju košarku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 10420

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

dušan alimpijević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.