Komentara: 0
Pregleda: 6058

Kompaniji DES zlatna medalja na Sajmu

31.05.2016. u 17:07h
Izvor: Subotica.com
Subotičko preduzeće DES dobitnik je zlatne medalje za kvalitet procesne opreme na 83. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.
Kompaniji DES zlatna medalja na Sajmu

Zlatnu medalju DES-u je dodelila stručna komisija za ocenu kvaliteta na čelu sa Prof. dr Todorom Janićem (Poljoprivredni fakultet, Novi Sad), na osnovu pregledanih i ocenjenih 36 eksponata. "Nagrada dolazi u pravo vreme. Zlatna medalja nam je veliki podsticaj, upravo u trenutku kada kompanija svoj kurs okreće ka novim tržištima u regionu, ističu u DES-u.

"Sajam je bio više nego uspešan po pitanju ostvarenih kontakata i ugovora o budućoj saradnji. Tokom sajma je prodato desetak kazana, a dalja tražnja i interesovanje ne prestaju. Realizovali smo veoma važne poslove, zaintresovanost je bila na visokom nivou, a prednjačili su privrednici sa teritorije bivše Jugoslavije” - kaže Mario Lulić, menadžer prodaje i marketinga ove kompanije.

Posetioce sajma je najviše interesovalo kakav je kvalitet rakije iz DES kazana?

"Šampionske rakije dolaze iz DES kazana. To su reči nagrađenih koji naše kazane koriste i po 30 godina” - ponosno ističu u DES-u! Interesantno je da se baš ove godine DES odlučio da nagradi ključne ljude za razvoj branše. Kazan od 60 litara je dobio Srđan Dimić iz firme „Trivulesk“ Leskovac, a drugu nagradu Đuro Popović, iz destilerije „Đurađ“ Novi Sad. Nagrađeni radnici su tehnolozi koji su najviše doprinose kvalitetu proizvoda.

Kompaniji DES zlatna medalja na Sajmu

DES ove godine proslavlja značajni jubilej - 55 godina od osnivanja! Od 2007. godine se nalazi u sastavu LION grupe. Danas spada među najveće proizvođače bakarnih kazana za pečenje rakije u Evropi. Kompanija je uspela da tradicionalni zanatski proizvod prilagodi industrijskoj proizvodnji, tako posluje prema međunarodnim standardima ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001.

U poslednje dve godine, prodaja kazana iz kompanije DES je u ekspanziji - proizvodi se prodaju u zemljama regiona, a sve češće se javljaju kupci i iz Ukrajine, Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda. Detaljnije možete videti na sajtu DES-a.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6058
Povezane teme

des

kazani za rakiju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.