Komentara: 6
Pregleda: 3249

Kompanija Vojput završila put ka GP Đala

13.09.2014. u 20:25h
Izvor: RTV Yueco
Završeni su radovi na "Rehabilitacije prekograničnog putnog pravca Tisasiget-Đala", koje je izvodila kompanija “Vojput”. Projekat se odvija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje između Mađarske i Srbije. Ukupna vrednost projekta je 1.735.460 EUR, a finansiran je iz budžeta Evropske unije. Od te sume srpskoj strani pripada 885.485 EUR, a dužina deonice za rehabilitaciju sa strane Republike Srbije je 2675 metara. Rehabilitovani putni pravac će po završetku projekta biti predat na upotrebu opštini Novi Kneževac.
Kompanija Vojput završila put ka GP Đala

Obnova putnog pravca od graničnog prelaza sa Mađarskom Đala -Tisasiget, kroz opštine Novi Kneževac i Čoka obavljena je pre roka. Radovi su trebalo da budu završeni do kraja septembra, ali izvođač radova kompanija “Vojput” je posao završila dvadesetak dana ranije.

Na jednoj deonici puta u dužini od 2.715 metara, izvršena je kompletna rehabilitacija saobraćajnice koja podrazumeva struganje postojećeg sloja asfalta i nanošenje novog asfalta, postavljanje nove horizontalne i vertikalne signalizacije, drenažu puta i iskop novih kanala za odvodnjavanje. Na drugoj lokaciji u dužini od 2.650 metara postavljeno su nove horizontalne i vertikalne signalizacije, urađena je drenaža puta i iskop kanala za odvodnjavanje.

Zavodu za urbanizam Vojvodine kao subvenciju obezbedila je Pokrjainska vlada, dok je predfinansiranje u visini od 85 odsto Zavod za urbanizam Vojvodine obezbedio delom iz sopstvenih sredstava i delom iz kredita kod Razvojnog fonda AP Vojvodine i kredita komercijalnih banaka.

Izabrani izvođač radova na tenderu je preduzeće „Vojput” iz Subotice, poslovi nazora su bili povereni preduzeću „Euro gardi grupa” iz Novog Sada, a radovi su izvedeni po sporazumu o zajedničkom učešću na rehabilitaciju puta sa JP „Putevi Srbije”.Kompanija Vojput je izgradila sve granične prelaze u Bačkoj, a očekuje se da sledeći posao pude rehlabilitacija puteva pri graničnim prelazima kod Sombora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3249
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.