Komentara: 75
Pregleda: 18982

Koalicija oko DS osvojila najviše glasova

07.05.2012. u 02:45h
Izvor: SuMedija
Po preliminarnim informacijama na subotička birališta izašlo je 54,8% birača (obrađeno 81 od 109 biračkih mesta). Gradski odbor DS objavio je da je njihova koalicija osvojila 27,75% glasova, odmah iza njih su SVM sa 19,71%, SNS 9,99%, Koalicija DSS-SRS-SDS 7,73%, LSV 6,66%, Koalicija SPS-PUPS-JS 5,53%...
Koalicija oko DS osvojila najviše glasova

Na osnovu obrađenih rezultata sa 47,71% biračkih mesta, koalicija "Izbor za bolji život – Boris Tadić" saopštila je da je u Subotici je osvojila 27,75% glasova.

Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 19,71%, "Pokrenimo Suboticu – Tomislav Nikolić" 9,99%, Lista za Srbiju 7,73%, Liga socijaldemokrata Vojvodine 6,66%, Koalicija SPS-PUPS-JS 5,53% "Preokret – Čedomir Jovanović" 5,66%.

Savez bačkih Bunjevaca osvojio je 2,72%, Bunjevačka stranka - Blaško Gabrić 2,72%, Ujedinjeni regioni 3,39%, Grupa građana "Solidarnost" 1,25%, DSVM 1,63%.

Povezane vesti:
Izbori 2012 - izlaznost, vesti sa terena - uživo
Izbori 2012 - preliminarni rezultati (lokalni i predsednički)

Koalicija oko DS osvojila najviše glasova

Izborna noć u štabu Demokratske stranke

Koalicija "Izbor za bolji život – Boris Tadić" pobedila je u Subotici na svim nivoima, saopštio je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Subotici Modest Dulić.

On je izneo da je na osnovu oko polovine obrađenih podataka sa 109 biračkih mesta u Subotici, Boris Tadić "ubedljiv" u odnosu na druge predsedničke kandidate, da sva četiri kandidata za poslanika u Skupštini Vojvodine po većinskom sistemu idu u drugi krug, te da koalicija "Izbor za bolju Vojvodinu – Bojan Pajtić" ima "najbolji rezultat".

Dulić je ocenio da ta koalicija ima "značajnu prednost" u odnosu na Savez vojvođanskih Mađara.

On je čestitao Subotičanima na "visokoj odgovornosti" koju pokazali izlaskom na biračka mesta.

"Subotičani su glasom za našu koaliciju pokazali trezvenost, racionalnost, pragmatičnost, dali su glas koaliciji koja ima rezultate, ne nasedajući na laži i provokacije. Time su omogućili da ova koalicija bude stožer buduće lokalne samouprave" - rekao je Dulić.

Predsednik Gradskog odbora DS u Subotici najavio je da će "dosadašnji partneri biti i buduću partneri", te da će za sedam do deset dana biti poznata skupštinska većina.

"Po pitanju buduće saradnje isključujemo definitivno Srpsku naprednu stranku. Sve ostale stranke dolaze u obzir" - rekao je Dulić, najavivši da će za formiranje vlasti biti potrebna podrška "još nekog".

Upitan da prokomentariše saradnju sa lokalnim odborom Demokratske stranke Srbije, Dulić je ocenio da DSS u Subotici predstavljaju ljudi "koji su vodili odgovornu lokalnu politiku".

"Nismo se sukobili oko stvari koje naše dve stranke konfrontiraju na republičkom nivou, već smo rešavali obične životne probleme građana" - rekao je Dulić.

Upitan da prokomentariše izborni rezultat kolacije "Preokret", Dulić je rekao da sa njima DS ima korektne odnose, ali da je "nezahvalno procenjivati", obzirom da su oko cenzusa, i da "treba sačekati".

Koaliciju "Izbor za bolji život – Boris Tadić" u Subotici pored DS čine i Socijaldemokratska partija Srbije i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Predsednik DSHV Petar Kuntić ocenio je rezultate koalicije kao rezultat "ozbiljnog i temeljnog rada".

"Već prekosutra ćemo krenuti da radimo na ispunjenju datih obećanja. Pred nama predstoji drugi krug koji će zajedničkim snagama dovesti do željenog cilja – rekao je Kuntić i zahvalio građanima na poverenju.

Predsednik Gradskog odbora SDPS u Subotici Dejan Antić izrazio je veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, rekavši da je ta stranka ulaskom u ovu koaliciju "izabrala pobednički tim".

"Od sutra nam predstoji veliki posao, u kojem će SDPS dati maksimalan doprinos u radu, na daljem na evropskom putu kojim ide Subotica" - rekao je Antić.

Novi partner DS u lokalnoj vlasti, sudeći po pojavljivanju njenog predsednik gradskog odbora Veljka Vojnića na ovoj press konferenciji, biće Liga socijaldemokrata Vojvodine.

On se u svom obraćanju zahvalio na podršci građanskim opcijama.

"Vojvodina je to zaslužila, jer nije bitno šta smo po naciji, već kakvi smo ljudi. Zajedno ćemo formirati većinu i preuzeti punu odgovornost za budućnost grada" - rekao je Vojnić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 75
Pregleda: 18982
Povezane teme

Ujedinjeni regioni Srbije

LDP Subotica

URS Subotica

svm

savez vojvođanskih mađara

savez bačkih bunjevaca

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Modest Dulić

sps subotica

socijalistička partija srbije

liberalno demokratska partija

sbb

udruženje solidarnost

lokalni izbori u subotici

demokratski savez hrvata u vojvodini

izbori subotica 2012

Demokratska stranka

izbori 2012

preokret

glasanje

rezultati glasanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.