Komentara: 9
Pregleda: 3521

Javni poziv za interno raseljena lica

11.02.2016. u 22:14h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica je uputio javni poziv za podnošenje prijava za dodelu robe i materijala za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivrednoj, zanastskoj i uslužnoj delatnosti za interno raseljena lica, koja žive na teritoriji Grada.
Javni poziv za interno raseljena lica

U cilju ekonomskog osnaživanja interno raseljenih lica sa boravištem ili prebivalištem na teritoriji Grada Subotica, pomoć će biti dodeljena kao jednokratna i bespovratna i to u vidu robe i materijala za pokretanje i razvoj delatnosti.

- Ovo je nastavak ranijeg poziva, na koji se nije prijavio dovoljan broj interno raseljenih lica. Sredstva su namenjena ekonomskom osnaživanju porodica sa Kosova, tj. poboljšanju uslova u kojima privređuju-kaže član GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović.

Za ovu namenu predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od oko 3 miliona dinara, dok je maksimalan iznos po porodičnom domaćinstvu do 200 000 dinara.

- To je samo nastavak našeg obećanja da ćemo aktivno raditi na rešavanju pitanja izbeglih i raseljenih. Preliminarna lista za ekonomsko osnaživanje kada su u pitanju izbegli i raseljeni je već od juče na zvaničnom sajtu Grada - kaže Vujadinović.

Prijave se, uz potrebnu dokumentaciju mogu podneti do 25. februara, lično ili preporučenom pošiljkom na adresu Povereništva za izbeglice, Trg Lazara Nešića 1.

Nakon tog roka Komisija, imenovana od strane gradonačelnika Subotice, će doneti odluku u skladu sa Pravilnikom Komesarijata za izbeglice i migracije. Vujadinović je istakao da je od prošle godine na ovaj način dobilo blizu 100 porodica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3521
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.