Komentara: 0
Pregleda: 6423

Izuzetan nastup mlađih atletičara Spartaka na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

12.09.2016. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
U subotu na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u atletici za mlađe pionire i pionirke na kojem je nastupilo i šestoro takmičara AK "Spartak", a koji su zabeležili vrlo zapažene rezultate.
Izuzetan nastup mlađih atletičara Spartaka na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

Dario Bašić Palković (2003) je osvojio 1. mesto u trci na 300m. Ovaj rezultat je na granici njegovog ličnog rekorda koji je pre samo nedelju dana ostvario na izuzetno jakom međunarodnom mitingu u Sremskoj Mitrovici gde je takođe osvojio prvo mesto. Osim ovoga Dario je za delić sekunde izgubio bronzanu medalju na 60m.

- "Ovo mi je bila odlična priprema za državno prvenstvo koje se održava 25. septembra u Beogradu, a na kojem ću učestvovati na 800m ili 300m, u zavisnosti kako se dogovorim sa mojim trenerom" -  rekao je presrećni Dario nakon izuzetno borbene trke.

Izuzetan nastup mlađih atletičara Spartaka na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

Iako godinu dana mlađi Maksim Puškar (2004) osvojio je ubedljivo 1. mesto u trci na 800m i to tako što je potpuno sam vukao trku u jakom ritmu do samog cilja ostavivši protivnike za preko 15 sekundi.

- “Ovi protivnici su me srećno pobeđivali ove godine na krosu Vojvodine, kada sam bio četvrti, i sada sam rešio da im pokažem da smo vrlo ozbiljno trenirali tokom cele ove godine i da nemaju šanse da me prate. Ovo mi je bila priprema za državno prvenstvo i jako sam srećan što ga spremno dočekujem, te se i tamo nadam medalji” - rekao je Maksim

Izuzetan nastup mlađih atletičara Spartaka na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

Kod devojčica, u trci na 300m Nina Crnković (2003) je osvojila 3. mesto. Nina je nastupila u izuzetno jakoj i brojnoj konkurenciji

- "Iako sam imala nekih većih pauza tokom ovog leta ipak sam uz dobru taktiku koju smo dogovorili sa trenerom za trku uspela da obilazim protivnice do samog cilja i da osvojim svoju drugu medalju na vojvođanskim prvenstvima ove godine.“ - zaključila je Olja

Njen trener Zvezdan Kalmar je istakao da je Nina pokazala da ima izuzetan potencijal za produženi sprint i srednje pruge i izrazio nadu da će nastaviti da napreduje u svom bavljenju atletikom.

Izuzetan nastup mlađih atletičara Spartaka na Otvorenom prvenstvu Vojvodine

U konkurenciji 20 atletičarki Noemi Paceka (2003) zauzela je odlično 4. mesto na trci 600m u rezultatu na nivou ličnog rekorda i time pokazala da spremno dočekuje prelazak u konkurenciju starijih pionirki sledeće sezone.

Adrian Pisanić (2004) i Marko Rokvić (2006) su odlično istrčali 300m na granici svojih ličnih rekorda, iako su ih ove godine mučile povrede koje su ih dosta dugo držale podalje od trenažnog procesa. Trener ekipe očekuje da će njih dvojica u nastavku ove i sledeće sezone uspeti da prevaziđu probleme i da u punom kapacitetu pokažu sav talenat.

Posle dve vrlo uspešne sedmice i nastupa na jakom međunarodnom mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici i na Prvenstu Vojvodine za mlađe pionire u Novom Sadu, atletičari Spartaka se okreću najvažnijem takmičenju u tekućoj sezoni - državnom prvenstvu za mlađe od 14 godina koje se održava 15. septembra na stadionu Vojne akademije u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6423
Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.