Komentara: 11
Pregleda: 11916

Izdavanje nekretnina raste zbog industrijske zone

28.07.2016. u 13:24h
Izvor: RTV Yueco
Prema rečima nadležnih u agencijama za nekretnine, postoji velika potražnja za stanovima koji se izdaju.
Izdavanje nekretnina raste zbog industrijske zone

Prosečna cena iznajmljivanja garsonjere u novogradnji se kreće u opsegu od 120-130 evra na mesečnom nivou dok je cena iznajmljivanja stana od 40 kvm 150-200evra. Za život u stanovima veće kvadrature neophodno je izdojiti poveću sumu novca, a I pored toga potražnja za stanovima je izuzetno velika.

Naš sugrađanin, Siniša Kopunović, je u potrazi za stanom koji bi u isto vreme odgovarao njegovim potrebama kao I budžetu koji je planirao da izdvoji za zakup stana. Otkriva nam da je ponuda velika, međutim, odnos cena i standard nisu ujednačeni.

Razlog velike potražnje za stanovima se ogleda u činjenici da mnogi zaposleni u industrijskoj zoni Mali Bajmok traže stan za život u Subotici kao I u tome da se građani sve teže odlučuju da zatraže stambeni kredit. U toku leta nekretnine intenzivno traže i studenti koji planiraju da u gradu upišu fakultet. Cene nekretnina za iznajmljivanje varira od vrste nekretnine, kvadrature I dela grada.

Iz agencija za nekretnine napominju da je potražnja za stanovima izuzetno velika, a da su najtraženije lokacije centar grada, Radijalac i Prozivka zbog bolje infrastructure I dostupnosti raznih sadržaja. Cene stanova u starogradnji su neznatno niže u odnosu na cene u novogradnji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 11916
Povezane teme

nekretnine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.