Komentara: 6
Pregleda: 3617

Informativni skup o EaSi programu u Subotici

27.04.2016. u 18:21h
Izvor: Subotica.com
Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, učestvovao je danas u Subotici na informativnom seminaru o EaSi programu – glavnom fondu Evropske unije u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike.
Informativni skup o EaSi programu u Subotici

Državni sekretar Ivanišević pozvao je učesnike skupa da napišu dobre projekte i konkurišu za sredstva iz EU fondova. Ivanišević je istakao da je program EaSi dobra šansa za zapošljavanje na lokalnom nivou, a za Srbiju je posebno značajna njegova komponenta Mikrofinansiranje i socijalno preduzetništvo koja ima za cilj da poveća dostupnost mikrofinansiranja osetljivim grupama i mikro-preduzećima, kao da i poveća pristup finansijskim izvorima za socijalna preduzeća. Na taj način bi institucije i organizacije iz Srbije po prvi put dobile pristup jednom izvoru finansiranja EU namenjenom za razvoj mikrofinansiranja i socijalnog preduzetništva.

Do sada je raspisano šest javnih poziva za EaSI. Ukupan budžet programa za period 2014-2020. godina iznosi 919,46 miliona evra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3617
Povezane teme

Nenad Ivanišević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.