Komentara: 77
Pregleda: 108810

Incident na Odeljenju pedijatrije

29.09.2016. u 22:24h
Izvor: Subotica.com
Kada je na Odeljenje pedijatrije Opšte bolnice u Subotici donela svoje bolesno dvogodišnje dete, Subotičanka Sanja Vukmanov, umesto toplog i kulturnog prijema, naišla je na krajnje neljubazan odnos dežurne sestre prema njima.
Incident na Odeljenju pedijatrije

Revoltirana zbog takvog odnosa prema njoj i njenom detetu, ova Subotičanka tražila je da napusti bolnicu, ali i pored toga ne može da ostane nema na takvo ponašanje medicinskih radnika.

Po Sanjinim rečima, događaj se desio 16. septembra. Njena dvogodišnja devojčica je tokom večeri povraćala, a kako nisu mogli da joj pomognu kod kuće, roditelji su se oko jedan sat posle ponoći zaputili u Hitnu pomoć.

- Tamo su nam rekli da nema dežurnog pedijatra i da idemo odmah u bolnicu. Tako smo i uradili i oko dva sata ujutru, sa detetom u rukama koje je dehidriralo, pozvonili smo na vrata Odeljenja pedijatrije. Umesto da nas primi unutra, sestra koja je otvorila vrata počela je da viče na nas šta smo do sada čekali. Od kad sam dobila dete saveti sa pedijatrije su uvek bili da na prvu ne trčimo kod njih i da pokušamo sami i što se tiče skidanja temperature i povraćanja. Tek kada se na vratima pojavila druga sestra, ušli smo unutra i ona je otišla da pozove doktora – priča Sanja Vukmanov. - Sestra koja nas je dočekala na vratima nastavila je da se prepire i da me vređa, naziva pogrdnim imenima. Nije prestajala ni dok je fina i staložena doktorka pregledala dete.

Sanja dodaje da ju je najviše zabolela grubost kojom je dotična sestra stavljala kanilu detetu.

- Dete mi vrišti, a gospođa okreće onaj leptir od kanile kao da je u nekom kamenu, a ne u dvogodišnjoj devojčici. Celu noć sam preplakala, a ujutru zahtevala da odnesem dete u Novi Sad na svoju odgovornost. Druge ljubazne sestre su me smirivale i odgovorile me od te namere. Međutim, kada sam sutradan videla ponovo tu sestru u smeni, a to jutro nije bilo ni načelnice ni glavne sestre, nisam želela da ponovo prođem kroz takvu torturu i sa detetom sam napustila bolnicu – nastavlja potrešena majka. - Ostalo osoblje prema nama je bilo jako ljubazno i fino, a o ponašanju ove sestre moj muž je razgovarao sa načelnicom odeljenja. Ja ne želim da ćutim, jer niko nema pravo da se tako ponaša sa nama i našom decom. Čula sam da se slične situacije ne dešavaju prvi put, ali mi roditelji ćutanjem ništa ne postižemo.

Po rečima majke situacija te večeri bila je izuzetno neprijatna, na ivici da eskalira u fizički sukob, sve to zbog jedne osobe koja je smatrala da može da se ponaša na takav način. Ogorčena majka insistirala je da se preko ovakvog ponašanja ne sme preći i pozvala sve pacijente da se suprotstave i prijave slučaje njihovim nadležnima.

Sa incidentom je već narednog jutra bila upoznata i načelnica odeljenja dr Katja Puleva, koja je o njemu razgovarala sa ocem deteta.

- Desila se neprijatnost između medicinske sestre i majke deteta i ja sam se ocu, u prisustvu glavne sestre, pet puta izvinila zbog toga i obećala da ću razgovarati sa sestrom. Neprijatnost nije uticala na zdravlje deteta što je najvažnije. Majka je posle svega toga na svoju odgovornost iznela dete iz bolnice – kaže za naš sajt dr Katja Puleva. - U svakom slučaju, ako majka misli da su joj ugrožena prava kao pacijentu postoje službe kojima može da se obrati, ovakve stvari se ne rešavaju putem medija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 77
Pregleda: 108810
Povezane teme

opšta bolnica

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.