Komentara: 0
Pregleda: 3174

Igraonica za decu u Gradskom muzeju

22.12.2012. u 16:11h
Izvor: RTV Yueco
Igraonica za decu u Gradskom muzeju

U Gradskom muzeju je održana božićno - novogodišnja igraonica za decu od 7 do 12 godina, na kojoj su mališani pravili ukrase za novogodišnju jelku. Kreativnoj radionici je prisustvovalo oko petnaest mališana, sa kojima su radile diplomirani slikar – restaurator, Žužana Korhec Pap i profesor razredne nastave, Senka Rožumberski.

Balerine od papira sa haljinicama od pahuljica, ukrasi od gipsa, kao i obojane razne bojanke – rezultat su današnjeg rada mališana, polaznika božićno - novogodišnje igraonice Gradskog muzeja. Deca, kreatori i autori sopstvenih ukrasa, okitiće njima jelku, a neki će svoje pokloniti najmilijima.

Pored osnovnoškolaca, za koje je ova igraonica i namenjena, na današnjoj je prisustvovalo i nekoliko predškolaca. Sa grupom od 15-ak mališana su radile diplomirani slikar – restaurator, Žužana Korhec Pap i profesor razredne nastave, Senka Rožumberski Cilj same božićno – novogodišnje igraonice je razvijanje muzejske pedagogije i podsticanje kreativnosti kod dece.

U Gradskom muzeju, svaki mesec organizuju igraonice za decu, dok je ovakav tip radionice organizovan svake godine uoči novogodišnjih praznika. Tokom praznika, biće organizovana još jedna ovakva igraonica

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3174
Povezane teme

gradski muzej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.