Komentara: 30
Pregleda: 10910

Iako bez dozvole za rad, azil "Alex" proširuje kapacitet za smeštaj pasa

28.04.2016. u 23:59h
Izvor: RTV Yueco
Stanovnici MZ "Makova sedmica" već 13 godina pokušavaju da nađu rešenje za probleme koje im stvara Azil "Alex" u Titogradskoj ulici. Od 2004. godine pišu peticije i obraćaju su se raznim inspekcijama, nadležnim u lokalnoj samoupravi, kao i republičkim organima, ali bezuspešno.
Iako bez dozvole za rad, azil "Alex" proširuje kapacitet za smeštaj pasa

Iako je stanovnicima MZ "Makova sedmica" bilo nagovešteno da će izgradnjom Gradskog azila u Ganjo šoru, psi biti premešteni na novu lokaciju a njihov problem biti konačno rešen, to se nije desilo. Nasuprot tome, odgovorni u Azilu "Aleks" bez dozvole za gradnju i saglasnosti gradske građevinske inspekcije, zidaju novi objekat  čime će biti proširen kapacitet za smeštaj pasa.

Rad azila "Alex" već više od jedne decenije remeti normalan život stanovnika stambenog bloka u MZ Makova sedmica, od Titogradske, Negotinske, Pulske i Ulice Ane Frank. Samo 200 m od azila je i sam centar MZ, gde postoji ambulanta i vrtić. Prema rečima, Ane Skakić koja živi nedaleko od azila, veliki broja pasa, buka i neprijatni mirisi ugrožavaju kvalitet života u ovom delu grada, posebno tokom leta jer većina stanovnika ne može da provodi vreme radeći ili uživajući u svom dvorištu. 

Od 2004. godine građani pišu peticije, a 2012. godine predali su i četvrtu kako nadležnima u lokalnoj samoupravi, tako i republičkim organima. Do danas nisu dobili odgovor. U borbi za iznalaženje problema za azil koji nema rešenje o radu, obratili su Arhus centru. Kada je Arhus centar uputio poziv onima koji vode azil da se sastanu i zajednički dođu do rešenja, oni su to odbili.

Iako je gradski građevinski inspektor izvršio inspekcijski nadzor, sastavio zapisnik u kome se navodi da je ovo društvo započelo izgradnju boksova za pse bez dozvole te naložio da se obustave radovi, gradnja je nastavljena.

Kako bi se stavila tačka na ovaj višegodišnji problem Arhus centar je pozvao predstavnike Udruženja "Alex" koji vode azil i veterinarskog inspektora na sastanak kako bi se donelo plan za konkretne aktivnosti u cilju praćenja smanjivanja broja pasa, kojih sada ima čak oko 500 i njihovog premeštanja u Gradski azil.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 10910
Povezane teme

psi lutalice

azil alex

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.