Komentara: 0
Pregleda: 3303

Humanitarni koncert i pesničko veče u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava"

31.05.2013. u 14:32h
Humanitarni koncert i pesničko veče u Srpskom kulturnom centru "Sveti Sava"

Srpski kulturni centar "Sveti Sava" iz Subotice 7. juna (petak) organizuje humantarni koncert mešovitog hora SKC "Sveti Sava" na kojem će nastupiti solisti Veselin Trajković, Violeta Radić, Jelena Lučić, Lana Kapor i sve to pod dirigentskom palicom Veselina Jevtića.

Koncert se održava u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 19:30, a prilog sakupljen tom prilikom biće prosleđen Narodnoj kuhinji "Majka devet Jugovića"

Dva dana ranije (5. juna, sreda) SKC "Sveti Sava" u svojim prostorijama organizuje pesničko veče i predstavljanje književnog kluba "DIS" iz Bačke balanke. Dešavanje počinje u 19 časova.

Književni klub "DIS", jedan od najstarijih književnih klubova u Vojvodini, osnovan je 1959. godine. Ostvarujući posebne ciljeve, u smislu organizovanog podsticanja, negovanja i razvijanja najraznovrsnijih vidova književnog stvaralaštva, razvijanja opšte pismenosti i sklonosti za pisanu reč uopšte "DIS" je tokom svog postojanja pružio mogućnost afirmacije mnoštvu mladih, među kojima su dominirali učenici, studenti, radnici, profesori, pravnici, inženjeri...Klub trenutno okuplja 70 članova, s tendencijom stalnog povećanja članstva, čime se klub zaista ponosi.

Svoju aktivnost realizuje kroz brojne promocije knjiga, kako svojih članova, tako i potvrđenih stvaralaca jugoslovenskog nivoa, zatim kroz gostovanja i književne susrete, te predavanja, tribine i raspisivanje književnih konkursa.

Izdavačka produkcija prezentuje se, kako u autorskim poduhvatima, tako i u zajedničkom zborniku radova kluba koji izlazi jednom godišnje, pod nazivom "Hitac sna", te kroz biltenska i časopisna izdanja. "DISOVA" vrata saradnje otvorena su za sve: kako klubove i udruženja, tako i za književne pregaoce koje veže ista vrpca istančanog smisla za lepotu pisane reči, koju, obećavamo, mi pretvaramo u trajanje.

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3303
Povezane teme

skc sveti sava

pesničko veče

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.