Komentara: 0
Pregleda: 4435

Hitna pomoć bez povećanog broja intervencija tokom hladnih dana

10.01.2017. u 16:05h
Izvor: Subotica.com
Izrazito niske temperature nisu uticale na povećanje broja intervecija u Službi za hitnu medicinsku pomoć Doma zdravlja, koja je prethodnih dana prosečno imala do 35 izlazaka na teren.
Hitna pomoć bez povećanog broja intervencija tokom hladnih dana

Pozive Službi za hitnu medicinsku pomoć upućivale su uglavnom starije osobe i pacijenti sa hroničnim bolestima koji nisu bili u mogućnosti da odu kod izabranog lekara.

- Ekipe Službe za hitnu medicinsku pomoć su isključivo izlazile na  terene trećeg reda hitnosti, jer su se javljali stariji i hronični pacijenti zbog simptoma sličnih gripu i stomačnih tegoba. Imali smo mali broj intervencija na javnim mestima. Kako je u toku sezona gripa i čestih virusnih infekcija, apelujem na građane da se prilagode ovako niskim temperaturama, da se oblače u skladu sa tim temperaturama i da izbegavaju boravak u prostorijama sa mnogo ljudi, a ukoliko je to neophodno da što više provetravaju prostorije. Trebalo bi pripaziti i na pravilnu ishranu, kao i dovoljan unos  c vitamina kako bi prevenirali respiratorne infekcij e -poručuje portparol Doma zdravlja, dr Mihaela Budimski.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4435
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

dom zdravlja subotica

hitna medicinska pomoć

mihaela budimski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.