Komentara: 4
Pregleda: 4338

Gradsko veće usvojilo predlog rebalansa budžeta

12.04.2014. u 10:40h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće usvojilo je predlog rebalansa Gradskog budžeta za ovu godinu, koji bi prema predlogu trebalo da bude veći za 13,79 odsto u odnosu na prvobitno usvojeni. Ovaj predlog će se pred odbornicima Gradske skupštine naći 17. aprila.
Gradsko veće usvojilo predlog rebalansa budžeta

Kako se navodi u tekstu predloga upućenog Skupštini grada na razmatranje i donošenje, rebalansom predloženi obim budžeta iznosi preko 5,7 milijardi dinara, što je za 13,79% ili 694 miliona dinara više u odnosu na prvobitno planirani budžet.

U strukturi iznosa povećanja obima budžeta, kako je navedeno u predlogu, preneta neutrošena sredstava iznose 81,6 miliona, planirano povećanje tekućih prihoda iznosi 361,4 miliona dinara, a povećanje primanja budžeta 250,9 miliona dinara.

Najveća povećanja u prihodovnoj strani planirana su na osnovu povećanja transfera sa drugih nivoa vlasti, u visini od 31odsto, zatim od prodaje dobara i usluga, za 36,33 odsto, kao i na osnovu prihoda od imovine, gde se očekuje povećanje od 31odsto.

Predloženi rebalans budžeta planiran je sa budžetskim deficitom u iznosu od 76,6 miliona dinara, koji korigovan za izdatke za nabavku finansijske imovine čini fiskalni deficit u visini od 432,6 miliona dinara. Kako je navedeno u tekstu predloga, s obzirom da 10 odsto prihoda budžeta iznosi 488,7 miliona dinara, ovaj fiskalni deficit je u okviru zakonskih ograničenja.

Predlogom rebalansa, javne investicije i kapitalna ulaganja budžeta, odnosno izdaci za nabavku nefinansijske imovine, daleko su iznad iznosa fiskalnog deficita i iznose skoro 1,4 milijarde dinara.

Predloženi rebalans budžeta naći će se pred odbornicima Skupštine grada najverovatnije u četvrtak 17. aprila.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 4338

Povezana vest

Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

rebalans budžeta

gradsko veće

predlog budžeta

skupštinsko zasedanje

budžet 2014

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.