Komentara: 6
Pregleda: 4573

Gradski uslužni centar - od lavirinta do nade

19.08.2013. u 15:44h
Izvor: RTV City
Upravni inspektorat Ministarstva pravde i državne uprave izvršio je inspekcijski nadzor i nad radom Gradskog uslužnog centra u prizemlju Gradske kuće, za čiji rad odeljenja, od Pisarnice do Odseka za lična stanja građana, nadležna je rukovoditeljka Odseka za opštu upravu Maria Milanković Bojnicki, diplomirana ekonomistkinja.
Gradski uslužni centar - od lavirinta do nade

Da živimo u državi sa preteranom administracijom govore i sledeći podaci:u proseku, dnevno Uslužni centar primi, obradi i izdaje 186 uverenja o našim ličnim stanjima(rodni list, državljanstvo, i dr.) ili,drugi podatak, da u proseku dnevno overava 247 dokumenta, što upućuje na zaključak da država i dalje sve manje veruje svom podaniku građaninu, uz poslovično obavezno povećavanje taksi (republičkih i lokalnih) na ime usluga za svoje ideje. U stvari ideje realizuju kompjuteri u okviru informatičkog sistema poslovanja. Po pravilu: kada ponestaje ideje za novo uverenje od građana, onda se obavezno povećavaju takse, bez nekog posebnog angažovanja kompjutera.

Inače, Gradski uslužni centar otvoren je povodom Dana grada,2004. godine i danas ima 19 šaltera sa pozivno prozivnim sistemom, a na usluzi građanima su  radnim danima od  7:30 do 15:30 ,a četvrtkom do 18 časova. Da li će nas iduća godina, jubilarna desetogodišnjica Uslužnog centra obradovati određenim olakšicama, strpljivo ćemo je sačekati .I ponadati se. Barem je to - besplatno.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4573
Povezane teme

gradski uslužni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.