Komentara: 5
Pregleda: 5603

Fudbaleri Spartaka savladali Partizan (2:1)

21.08.2016. u 13:19h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Andreja Černišova uspela je da iskoristi loš period Partizana i nanese im im treći ovosezonski poraz u sedam odigranih kola. "Golubovi" sa severa Bačke nisu igrali sjajno, ali i ovo što su prikazali bilo je i više nego dovoljno za minimalnu pobedu i tri boda.
Fudbaleri Spartaka savladali Partizan (2:1)

Bolji protivnik u prvom delu susreta bio je Partizan koji je imao više loptu u nogama i stvarao šanse, ali osim one koju je imao talentovani napadač crno-belih Mihajlović sredinom poluvremena Partizan nije ništa značajnije ugrožavao gol Spartaka, koji se u ovom delu igre odlučio da igra povučenije i čeka grešku protivnika.

Mreže su mirovale do 67' minuta, dok Makarić nije doveo Spartak Ždrepčevu krv u prednost, bila je akcija u kojoj  je Makarić iskoristio nepažnju defanzivaca Partizana na polovini terena, došao na dvadesetak metara od gola i plasirao loptu sa 1:0. Crno-beli su ina sličan način zjednačili desetak minuta kasnije preko braziilca Leonarda, a samo par minuta kasnije prednost na stranu Subotičana doneo je Milić za konačnih 2:1.

Formalni domaćin meča bio je Spartak Ždrepčeva krv, ali na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. Meč je igran u finom sportskom ambijenu, pred oko 4.000 gledalaca.

Spartak Ždrepčeva krv – Partizan 2:1 (0:0)
Makarić 68', Milić 82' - Leonardo 79'

Spartak Ždrepčeva krv:  Janošević, Farkaš, Ćalasan, Pavićević, Anđić, Ađuru, Bašanović, Žuk, Torbica (od 52. Makarić), Ivanović (od 86. Radovanović), Mudrinski (od 67. Milić), Makarić.

Partizan: Šaranov, Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić, Radović, Ilić (od 73. Leonardo), Everton, Mihajlović (od 69. Vlahović), Đurđić (od 54. Stevanović), Božinov.

Ovo je Spartakova četvrta pobeda uz dva poraza posle čega je izbio na drugo mesto tabele Superlige (12 bodova), ali i sa dve utakmice više od Vojvodine (10) i jednu više od Metalca (10). Lider šampionata je i dalje Crvena zvezda koja ima bilans od četiri pobede i remi na startu prvenstva.

U narednom kolu Spartak je opet u Novom Sadu, na stadionu na kojem ove sezone dočekuje, ali će u narednu nedelju biti gost Vojvodini.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5603
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.