Komentara: 2
Pregleda: 3222

Fudbaleri Spartaka poraženi u Kruševcu (1:0)

26.09.2016. u 13:08h
Izvor: Subotica.com
U 10. kolu Superlige u Kruševcu su se sastali Napredak i Spartak. Pred oko 2.000 ljubitelja fudbala domaćini su došli do sva tri boda.
Fudbaleri Spartaka poraženi u Kruševcu (1:0)

Osokoljeni prolazom u narednu fazu Kupa Srbije, a pre toga pobedom na Banovom brdu, fudbaleri Spartaka sa puno optimizma su očekivali duel u Kruševcu, ali nažalost njihova očekivanja su pala u vodu s obzirom da se sa ovog gostovanja vraćaju bez bodova.

Posle 0:0 na poluvremenu, Napredak je do ispostavilo se odlučujućeg pogotka stigao u 55 minutu preko kapitena Jovovića, a Spartak do kraja nije uspeo da nađe put do mreže. Imali su kruševljani još nekoliko prilika ali Mirković je dobro čuvao svoj okvir. Sa druge strane Spartakove prilike nisu donele previše problema golmanu domaće ekipe.

Pogodak koji je napravio razliku postignut je posle jedne lepe akcije kruševljana. Lopta je ubačena sa leve strane u srce Spartakovog šesnaesterca, kratko odbijena ali na nju je naleteo već spomenuti Jovović i rezantnim udarcem iskosa sa desne strane kroz šumu igrača pronalazi put do mreže.

Pri kraju susreta desila se sumnjiva sitaucija u kojoj Spartak smatra da je oštećen. Mudrinski je pao unutar šesnaesterca, a umesto da se izvede najstroža kazna sudija je pokazaoa žuti karton Mudrinskom, zbog kako smatra simuliranja.

Pokušao je Černišov posle primljenog pogotka da osveži svoju ekipu pa je u petnaestak minuta iskoristio sve tri zamene. U periodu od 82' do 90' minuta glavni arbitar pokazao je čak 4 žuta kartona, po dva za svaku ekipu.

Za ekipu sa severa Bačke igrali su Mirković, Anđić, Pavićević, Mudrinski, Torbica (63' Krmar), Ivanović, Milić, Kovačević (73' Savković), Ađuru, Stojković i Radovanović (57' Ćaslan).

Šef struke Spartaka Andrej Černišov čestitao je domaćoj ekipi na zasluženoj pobedi, konstatujući da njegova ekipa nije uspela da uradi ništa u napadu.

- "Mogu da budem zadovoljan samo igrom u odbrani, a u napadu nismo bili dovoljno konkretni i zasluženo smo izgubili." - kratko je zaključio Černišov

Ruski strateg je prokomentarisao i gest glavnog sudije koji je još u prvom poluvremenu isključio njegovog prvog pomoćnika (Miloš Krušćić), ali i sugerisao da je postojao penal nad Mudrinskim, koji nije dosuđen.

- "Naš napadač je prošao poslednjeg igrača, izašao oči u oči sa golmanom u izglednoj prilici, i pitam ja vas, zašto bi on pao sam od sebe?" - upitao je Černišov

U narednom kolu Spartak dočekuje Rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3222
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.