Komentara: 0
Pregleda: 2514

Fudbaleri Spartaka pobedili Radnički u Nišu (0:1)

28.11.2016. u 10:19h
Izvor: Subotica.com
Subotičani su prekinuli negativnu tradiciju od šest prvenstvenih mečeva bez pobede u Nišu. Gol odluke postigao je Milić u samoj završnici meča.
Fudbaleri Spartaka pobedili Radnički u Nišu (0:1)

Domaći tim je imao više prilika, međutim junak susreta golman Mirković uspešno je sačuvao svoj gol, da bi u finišu utakmice u kontranapadu Spartaka doneo ključnu prevagu, za ispostavilo se konačnih 0:1.

Utakmica je počela šansom Radničkog u 7. minutu Mrkić je poslužio Pavkova čiji šut sa nekoliko metara brani golman Mirković. Usledila je igra na sredini terena sve do 28. minuta kada je Arsić uputio silovit šut, no lopta odlazi tik pored stative. Spartak je uzvratio dva minuta kasnije, Kovačević je iskoristio nesmotrenost odbrane domaćih, izbio sam pred golmana Bajića koji se istakao odličnom reakcijom.

Poslednjih pet minuta prvog poluvremena Radnički je izvršio veliki pritisak na gol Spartaka. Pokušao je Stojanović, ali sigurni Mirković zaustavlja i ovaj šut. Usledila su još dva pokušaja Radničkog, ali sve to odlično je zaustavio izuzetno raspoloženi golman Subotičana.

Fudbaleri Spartaka pobedili Radnički u Nišu (0:1)

FK "Radnički" Niš / Facebook

Početak drugog poluvremena protekao je u terenskoj inicijativi Radničkog. U prvom napadu Jovanović je uputio jak, ali i neprecizan šut, tako da je lopta fijuknula iznad prečke. Usledili su novi napadi, koje je odbrana Spartak Ždrepčeve krvi uspešno zasutavljala. Subotičani su do pobede došli u 86. minutu kada je Ivanović došao do lopte na sredini terena, precizno uposlio Milića koji se usremio ka golu protivnika, stigao je do ivice kaznenog prostora i preciznim udarcem savladao golmana Bajića.

Radnički – Spartak Ždrepčeva krv 0:1 (0:0)
Milić 86'

Radnički: Bajić, Petrović, Bulatović, Stanković, Radivojević (79' Živković), Arsić, Stojanović, Stanojević, Jovanović, Mrkić, Pavkov.

Spartak Ždrepčeva krv: Mirković, Anđić, Ćalasan, Radovanović, Torbica (88' Pavićević), Bašanović (72' Ađuru), Glavčić (60' Ivanović),  Kovačević, Farkaš, Stojković, Milić.

Spartak je i u Nišu imao podršku navijača. Poznato je da dva kluba i dve navijačke grupe već više od 20 godina gaje izuzetne prijateljske odnose i to se još jednom videlo na ovom meču.

Fudbaleri Spartaka pobedili Radnički u Nišu (0:1)

FK "Radnički" Niš / Facebook

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2514
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.