Komentara: 9
Pregleda: 4442

Fudbaleri Spartaka ispratili Metalac sa 5 golova u mreži

23.04.2016. u 21:27h
Izvor: TV Subotica
Fantastična fudbalska predstava viđena je na Gradskom stadionu u kojoj su fudbaleri Spartaka napunili gol Metalca i ostvarili bitnu pobedu u borbi za superligaški status i naredne sezone. Utakmica je praktično rešena za 20 minuta koliko je Spartaku bilo potrebno da čak pet puta zatrese mrežu gostiju.
Fudbaleri Spartaka ispratili Metalac sa 5 golova u mreži

Prvi su zapretili gosti u 5 minutu kada je pokušaj Dimitrijevića paradom zaustavio Spartakov golman Mirković. Bolju igru na početku utakmice Metalac je krunisao u 15. minutu kada je nakon kornera kapiten gostiju Sedlar zatresao prečku, a na odbijenu loptu dobro reaguje Kolumbijac Kaisedo i trese mrežu Spartaka.  Nedugo zatim domaći su pripretili nakon prekida preko štopera Tomića, čiji udarac glavom završava u naručju golmana Belića.

Izjednačenje je stiglo u 21. minutu kada je nakon povratne lopte odlično šutirao Jočić i pogodio prečku, a odbijenu loptu u mrežu glavom sprovodi Stefan Ilić. Dva minuta kasnije u kontri Ivanović na levoj strani pronalazi Miloševića koji iz idealne pozicije „spoljom“ šutire iznad prečke. Metalac je odmah uzvratio preko Stojanovića a potom i Merdovića ali je u obe situacije Mirković uz dozu sreće izašao kao pobednik.

Potpuni preokret viđen je u 27. minutu. Sevnula je kontra Spartaka, Ivanović je odlično izbacio Ilića koji u situaciji 1 na 1 šalje loptu u mrežu pored golmana Belića. Samo 5 minuta kasnije penal za Spartak je opravdano dosuđen zbog povlačenja Šljivića od strane Dimitrijevića koji je zbog ovog nepotrebnog starta zaradio žuti karton. Kapiten Spartaka Vladimir Torbica bio je nepogrešiv sa bele tačke i doneo Spartaku prednost od 3:1. Metalac je potpuno razbijen u 38. Minutu. Jočić je dugom loptom pronašao Ivanovića na desnoj strani, Ivanović odigrava dupli pas sa Tumnasevićem, ulazi u šesnaesterac i neodbranjivim šutem donosi sjajnih 4:1. Tu nije bio kraj mukama Metalca. Igrao se 42. Minut kada je Tumbasević dobio upotrebljivu loptu, ušao u kazneni prostor gostiju i pronašao na petercu Stefana Ilića kojem nije bilo teško da upiše svoj prvi ovogodišnji het trik.  Gosti su bili blizu drugog gola samo dva minuta kasnije, ali je Merdovićev šut otišao tik iznad prečke, i to je ujedno bilo sve što su gledaoci videli u prvom poluvremenu.

Nastavak utakmice doneo je mirnu igru, bez velikih uzbuđenja. Tek u 67. minutu viđen je prvi šut u drugom poluvremenu, kada je Ivanović nakon nespretne intervencije gostujuće odbrane pokušao da po drugi put savlada Belića, ali je šutirao preko gola. Deset minuta pre kraja meča, Spartak je po drugi put na meču uzdrmao prečku golmana Belića, nakon oštrog šuta Miloševića iz slobodnog udarca.  Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, te je Spartak ostvario najubedljiviju pobedu u sezoni.

Nakon ove bitne pobede Spartak zauzima 4. poziciju na tabeli plеjauta sa 19 osvojenih bodova, a u narednom kolu plavi golubovi gostuju u Lučanima ekipi Mladosti.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 4442

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.