Komentara: 28
Pregleda: 6161

"Festival bunjevački pisama" u nedelju

26.05.2016. u 21:44h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće u nedelju, sa početkom od 19 časova, Hrvatsko muzičko udruženje „Festival bunjevački pisama“ održaće 7. Koncert tamburaške muzike. U okviru programa, svoj rad predstaviće sve sekcije ovog muzičkog udruženja.
"Festival bunjevački pisama" u nedelju

Prvi deo koncerta biće posvećen radu dečjeg tamburaškog okrestra, koji će se publici predstaviti reperoarom sa nastupa na 13. Festivalu vojvođanske tambure, dok će u drugom delu nastup imati veliki festivalski tamburaški orkestar.

- Na tom značajnom festivalu, Dečji tamburaški orkestar je osvojio prvo mesto pa verujem da će publika uživati u muziciranju najmlađih članova. Naš veliki tamburaški orkestar neguje bogat repertoar od klasične muzike, preko muzike popularnih kompozitora, do tradicionalne. Pošto je ova godina u svetu proglašena za „Godinu Mocarta“ želeli smo da damo doprinos toj akciji i pokažemo da se „Mala noćna muzika“ može izvesti i na tamburi. Takođe, povodom 125. godina od rođenja tamburaša i kompozitora iz Subotice, Pere Tumbas Haje izvešćemo i dve njegove kompozicije.

Gost koncerta biće tamburaški orkestar Muzičke škole iz Požege u Hrvatskoj, sa kojima „Festival bunjevački pisama“ već četiri godine uspešno sarađuje na organizaciji „Tambura instrumental festivala“.

Ulaznice se mogu obezbediti pozivanjem broja 060/ 0161167 ili pred početak koncerta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 6161
Povezane teme

festival bunjevački pisama

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.