Komentara: 5
Pregleda: 3855

EXPO REAL - Subotica nudi zemljište za industriju i turizam

04.10.2011. u 17:14h
Izvor: RTV Yueco
EXPO REAL - Subotica nudi zemljište za industriju i turizam

Subotica se od danas do 6. oktobra predstavlja na najvećem evropskom sajmu nekretnina i investicija EXPO REAL u Minhenu. Kako najavljuju organizatori, ovogodišnji sajam proći će u znaku dužničke i valutne krize u Eurozoni, ali i pojačanog interesovanja investitora za nekretnine u Istočnoj Evropi. Tu šansu će pokušati da iskoriste i Privredno-tehnološki parkovi Subotice i Park Palić.

Grad Subotica, odnosno Javno preduzeće "Privredno-tehnološki parkovi", zainteresovanim investitorima na sajmu investicija i nekretnina EXPO REAL 2011 u Minhenu nudi parcele na lokaciji od 53 hektara u Malom Bajmoku, 144 hektara druge kasarne i poligona Radanovac, a od ove godine i potencijale prve kasarne pošto Grad namerava da i tu lokaciju otkupi od države. U privrednoj zoni Mali Bajmok, koja između ostalog nudi blizinu koridora 10 i mogućnost poslovanja u režimu slobodne zone, posluju Norma grupa, zatim Dunkermotoren koji za sledeću godinu najavljuje proširenje svojih kapaciteta, a uskoro počinje gradnja pogona nemačkog Contitech-a.

Suboticu na sajmu EXPO REAL predstavlja i preduzeće Park Palić, koje nudi investitorima 19 opremljenih parcela na Paliću za ulaganja u turizam.

Sajam investicija i nekretnina EXPO REAL traje do 6. oktobra. Oko 1600 izlagača iz 34 zemlje sveta na 64.000 kvadratnih metara izložbenog prostora, na ovom sajmu nudi investitorima lokacije za braunfild i grinfild investicije. Delegacija grada Subotice koju predvodi gradonačelnik Subotice Saša Vučinić sastaće se i sa rukovodstvom grada Minhena sa kojim Subotica ima dugogodišnju uspešnu saradnju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3855
Povezane teme

Saša Vučinić

investicije u Suboticu

Grad Subotica

Park Palić

Investiranje u Suboticu

Privredno tehnološki parkovi Subotica

sajam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.