Komentara: 28
Pregleda: 7086

Dveri: Bicikli za porez, pravda za sve građane Subotice!

02.02.2016. u 15:13h
Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Saopštenje Gradskog odbora Srpski pokret Dveri Subotica prenosimo u celosti.
Dveri: Bicikli za porez, pravda za sve građane Subotice!

Srpski pokret Dveri je užasnut nepoštovanjem osnovnih ljudskih prava i jednakosti pred zakonom u Subotici. Dok obespravljeni građani čekaju neko bolje vreme tajkuni vladaju u dogovoru sa aktuelnom gradskom vlašću.

U saopštenjima aktuelne gradske vlasti rečeno je da će grad kupiti 22 ha zemljišta od preduzeća ,,Zorka Kop,, po ceni od 51 milion dinara od čega je 30 miliona na ime poreza i naknada.Naime, plan je da lokalni tajkun, umesto da plati porez koji duguje u iznosu od 30 miliona, opštini ponudi da pod ,,povoljnim,, uslovima otkupe od njega zemljište čime bi on regulisao svoju poresku obavezu. Inače, radi se o zemljištu u koje treba mnogo sredstava uložiti kako bi bilo ekološki ispravno.Takva situacija dodatno otežava prodaju zemljišta. Kako je trebalo mnogo novca uložiti u saniranje zemljišta tajkun je našao povoljniju varijantu i preko svojih političara rešio da završi posao sa gradskom vlašću.

Ako su svi građani pred zakonom jednaki omogućite i ostalim građanima da svoje poreske obaveze regulišu tako što će se rešiti svojih nepotrebnih stvari, starog bicikla ili slično a u isto vreme rešiti i porez. Našim poštenim a u isto vreme poslušnim građanima obećavaju kazne za kašnjenje plaćanja poreskog duga, dok se sa tajkunima dogovaraju i otpisuju dugove .

Saradnjom sa tajkunima bahata lokalna vlast čini sve samo da se dokopa para, da pojača svoju stranačku strukturu.Putem tendera koji su najvećim delom osmišljeni kako da se izvuku pare a da niko za to neodgovara, vlast puni svoje stranačke kase i privatne džepove a istovremeno umanjujući i oštećujući budžet grada .

Tu pojavu treba nazvati pravim imenom -udružene kriminalne aktivnosti koje su do detalja isplanirane i čine deo organizovane kriminalne grupe pod okriljem politike .

Ono što su zaboravili, da uvek ostane kriminalnog traga i da će sigurno doći vreme kada će za te kriminalne aktivnosti odgovarati bez obzira kojoj političkoj stranci pripadali.

Srpski pokret Dveri im obećava ako bude bio u prilici da dođe na vlast i odlučuje da će svi oni biti procesuirani a da će bahatost i bezobrazluk koju su doneli sa sobom otići u političku prošlost.Doneće se zakon o ispitivanju porekla imovine počev od 1990 godine kojim bi se bar malo ispravila socijalna nepravda koja je posledica mafijaških privatizacija i političkih mahinacija u privredi.Građani bi bili jednaki pred zakonom a tajkuni će biti tamo gde im je i mesto.

Vlast će biti podređena samo interesima građana i zajednice.

// kraj saopštenja

Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 7086
Povezane teme

dveri

porez na imovinu u subotici

porez na imovinu

srpske dveri

plaćanje poreza

dveri srpske

pokret dveri subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.