Komentara: 1
Pregleda: 7014
Foto

Dom zdravlja dobio didaktički materijal

08.04.2016. u 15:36h
Izvor: Subotica.com
U Razvojno savetovalište Centra za zaštitu žena i dece Doma zdravlja danas je stigla vredna donacija u vidu didaktičkog materijala, koji je donirala kompanija “Telekom Srbija” u okviru programa saradnje UNICEF-a i Ministarstva zdravlja.
Dom zdravlja dobio didaktički materijal

Program je usmeren na unapređenje razvoja u ranom detinjstvu, koji se sprovodi u saradnji sa partnerskim organizacijama i zdravstvenim institucijama širom Srbije.

Zahvaljujući donaciji zdravstveni radnici će moći da provere i stimulišu razvoj određenih veština kod dece i na vreme uoče eventualna kašnjenja u njihovom razvoju.

- Razvojno savetovalište ima jedan izuzetno značajan i odgovoran zadatak, a to je praćenje dece i svih poremećaja u najranijem detinjstvu i zbog toga zahteva timski rad pedijatara, logopeda, psihologa, defektologa, sociologa... – istakla je dr Mila Bogdanović Dujmić, direktorka Doma zdravlja. - Donacija će izuteno koristiti pri radu savetovališta, rad sa decom će biti mnogo kvalitetniji, a rad sa roditeljima lakši.

Dom zdravlja dobio didaktički materijal

UNICEF već godinama realizuje brojne programe koji se tiče ranog razvoja dece.

- Ulaganje u razvoj u ranom detinjstvu je od ključnog značaja za svako dete i za svaku porodicu, jer se u prvim godinama postavlja temelj uspešnog dečijeg razvoja, a propusti koji mogu da se dese mogu da imaju velike posledice – objasnila je Jelena Zajeganović Jakovljević, rukovodilac UNICEF programa za rani razvoj dece. - Ovo je savetovalište koje je poznato u celoj Srbiji i koje ima višedecenijsko iskustvo. Roditelji su jedini oslonac deci u ranom razvoju i zato je saradnja UNICEF-a i Ministarstva zdravlja usmerena na osnaživanje zdravstvenog sistema u svim službama koje pomažu roditeljima. Ovo je samo početak naše saradnje, a nadam se da ćemo u narednom periodu raditi i na drugim aktivnostima, koje se tiču obuke i unapređenja rada zaposlenih.

Doniranjem didaktičkih materijala, kompanija “Telekom” želela je da pruži podršku kako najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima, tako i zdravstvenim radnicima.

- Kao društveno odgovorno preduzeće trudimo se da pomažemo mlade i obrazovanje. Posebno mi je drago što smo ovu akciju sa UNICEF-om počeli upravo u Subotici – naglasio je Ilija Markov, izvršne jedinice Subotica.

Izvor: Subotica.com
Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica Uručenja didaktičkih materijala Domu zdravlja Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 7014
Povezane teme

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.