Komentara: 1
Pregleda: 4149

DDOR Novi Sad i Zadružni savez Vojvodine promovišu osiguranja u oblasti poljoprivrede

26.02.2016. u 12:48h
Izvor: Subotica.com
Protokol o saradnji DDOR-a i ZSV potpisan prošle godine, realizovan je u praksi serijom susreta sa poljoprivrednicima i predstvaljanjem mogućnosti za konkretno podizanje udela osigurane poljoprivredne proizvodnje u agraru, ali i povećanja svesti o neophodnosti osiguranja.
DDOR Novi Sad i Zadružni savez Vojvodine promovišu osiguranja u oblasti poljoprivrede

Saradnja je nastavljena i u ovoj godini, a radni skup sa poljoprivrednicima u Subotici održan danas u DDOR-ovom Poslovno edukativnom centru na Paliću.

Na skupovima ovog tipa održanim u Šidu (Moroviću), Zrenjaninu, na Paliću i u Novom Sadu, zaključeno je da se udeo osigurane proizvodnje u oblasti poljoprivrede kod nas mora podići bar na otprilike 30 odsto (za razliku od sadašnjih nepunih 10%). Neki od poljoprivrednih proizvođača iskazali su čak stav da se zalažu za to, da se osiguranje osnovnih useva učini zakonom obaveznim uslovom za dobijanje subvencija od države.

DDOR Novi Sad i Zadružni savez Vojvodine promovišu osiguranja u oblasti poljoprivrede

Predstavnici DDOR-a govorili su o detaljima osnovnog i dopunskog osiguranja u biljnoj i stočarskoj proizvodnji, i prižali osnovne informacije o osiguranju života, imovine i motornih vozila. Veliki broj proizvođača bio je zainteresovan za osiguranje mehanizacije od lomova i kvarova.

Činjenica je da se osiguranjem useva i plodova postiže zaštita poljoprivrednih kultura od mnogobrojnih opasnosti kojima su izložene u toku godine. Osiguranje poljoprivrednih useva i životinja u Srbiji uglavnom koriste profesionalni poljoprivredni proizvođači i poljoprivredne kompanije. Razlozi za ovako mali procenat su u neinformisanosti poljoprivrednih proizvođača o prednostima koje pruža osiguranje, ali i u slabo razvijenoj poljoprivrednoj proizvodnji koju zbog malih ulaganja i malih prinosa nije isplativo osiguravati. Ovakve promocije doprinose upravo tome – boljoj informisanosti ciljane javnosti.

Izvor: Subotica.com
DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede DDOR Novi Sad - Promocija osiguranja u oblasti poljoprivrede
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4149
Povezane teme

osiguranje

ddor novi sad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.