Komentara: 37
Pregleda: 31447

ContiTech (Continental) otvorio fabriku u Subotici

01.06.2013. u 17:02h
Nemačka kompanija „ContiTech“, jedan od vodećih proizvođača delova za auto-industriju koja je kao divizija „Continentala“ prisutna u 38 zemalja i zapošljava 28.000 ljudi, svečano je otvorila fabriku u industrijskoj zoni Mali Bajmok.
ContiTech (Continental) otvorio fabriku u Subotici

Čelnici „ContiTech“-a su zadovoljni zato što su ispoštovani svi vremenski i fnansijski okviri da bi posao koji je započet pregovorima oktobra 2010. dočekao svoju realizaciju već oktobra 2012. Posle devet meseci izgradnje pogona, dok su se radnici obučavali kroz proizvodnju manjeg obima u iznajmljenim halama, pušteno je u rad postrojenje  za proizvodnju cevnih i crevnih sistema u našem gradu.

Trenutno je u ovom pogonu, koji obuhvata 7200 kvadratnih metara, zaposleno oko 150 radnika a do kraja godine očekuje se da će ih biti između 250 i 300. Ova fabrika snabdeva evropske proizvođače automobila poput Mercedesa i BMW-a sistemima za motore i menjače, godišnje će proizvoditi 1,8 miliona jedinica od kojih se dobija oko 80 različitih proizvoda.

ContiTech (Continental) otvorio fabriku u Subotici

U „ContiTech“-u su zadovoljni podrškom Vlade Srbije, SIEPE i Fonda za podršku investicija u Vojvodini i najavljuju da će se i u budućnosti fokusirati na Srbiju u kojoj sada prvi put ozbiljno posluju.

„Veoma smo sretni kako je ovaj projekat u Subotici realizovan i veoma smo ponosni na tim iz Subotice. S obzirom na činjenicu da su naši kupci iz automobilske industrije izuzetno zahtevni u pogledu kvaliteta ovaj tim u Subotici je za kratko vreme uspeo da dobije pozitivne reakcije.“ - izjavio je Matias Šunberg, iz ContiTech Fluid Technology grupacije.

ContiTech (Continental) otvorio fabriku u Subotici

Ministar finansija i privrede, Mlađan Dinkić, smatra da napori Vlade da privuče strane investitore daju razultate što se ogleda u rastu izvoza koji je u aprilu dostigao rekordnih 150 miliona evra a čak 20% tog novca je došlo iz automobilske industrije. Prema njemu, iako još uvek nismo u povoljnoj poziciji svoju privredu moramo graditi prema nemačkom modelu, kroz izvoz i zapošljavanje.

Mlađan Dinkić, ministar finansija i privrede izjavio je sledeće: „Ono što smo sanjali pre 3 godine danas je stvarnost. U strategiji industrijskog razvoja, automobilska industrija ima najveći prioritet a u ovoj fabrici će se raditi komponente za čuvene brendove kao što su Volkswagen, Mercedes i BMW i to je ono što želimo da podstaknemo. Svakako, Subotičani treba da budu ponosni na ono što se desilo u proteklih nekoliko godina u industrijskom razvoju. Fabrike koje su ovde otvorene su fabrike koje će na dugi rok trajno zapošljavati ljude a Srbiji doneti veliki izoz.“

ContiTech (Continental) otvorio fabriku u Subotici

Gradonačelnik Modest Dulić je istakao značaj reputacije Subotice kao plodnog tla za privlačenje stranog kapitala podsetivši na napore koje je prethodna gradska vlast uložila da dovede investitore iz Nemačke.

„ Sve ovo što radimo, na kraju i ova uspešna investicija koja prioritetno pomaže više stotina porodica u njihovoj egzistenciji, čini da naše društvo bude stabilnije i jače što je dalje preporuka ostalim investitorima da prepoznaju Suboticu kao grad u koji valja investirati.“ - izjavio je Dulić.

Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje

Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje Fabrika ContiTech Fluid Srbija - svečano otvaranje
Pogledaj ostale fotografije

Fabrika Kontinental uoči početka rada

Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada Fabrika Kontinental uoči početka rada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 31447

Povezane vesti

Povezane teme

Saša Vučinić

Branko Guslov

Mlađan Dinkić

duško guslov

Modest Dulić

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.