Komentara: 16
Pregleda: 7554

"Cif" očistio spomenik Cara Jovana Nenada

16.04.2015. u 15:07h
Izvor: Subotica.com
U okviru velike akcije čišćenja kulturno-istorijskih spomenika u gradovima širom Srbije, očišćen je i zaštićen spomenik Cara Jovanu Nenadu na Trgu slobode u Subotici.
"Cif" očistio spomenik Cara Jovana Nenada

Stručni tim koji je formirala kompanija "Unilever" sa čuvenog subotičkog spomenika uklonila je naslage čađi i ostale nataložene nečistoće, čime je spomeniku vraćen blistavi sjaj. Nakon temeljnog čišćenja nanesen je i specijalni anti-grafitni sloj koji će olakšati dalje održavanje spomenika.

- Svi znamo koliko je u vremenima krize teško naći dodatna sredstva za održavanje grada i njegovih kulturnih i istorijskih znamenitosti i zbog toga smo zahvalni kompaniji Unilever koja je prepoznala značaj saradnje sa lokalnim samoupravama na realizaciji ovakvih projekata, rekao je Milimir Vujadinović, član gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite grada Subotice i dodao: „Nadam se da će ova kampanja biti motivacija i drugim kompanijama i pojedincima koji imaju mogućnost da se uključe u projekte održavanja čistoće i higijene u gradu, a grad Subotica će im uvek pružiti neophodnu podršku u realizaciji takvih projekata.“

"Cif" očistio spomenik Cara Jovana Nenada

 „Dajući podršku lokalnoj zajednici kroz čišćenje i uređenje spomenika želimo da skrenemo pažnju građanima na njihov značaj, ali i na to koliko je važno da održimo visok nivo opšte higijene. Ovo je već peti grad u kome smo uspešno očistili spomenik, a reakcije koje dobijamo od građana i lokalnih samouprava uveravaju nas da smo u toj nameri i uspeli“, rekla je Snežana Vukalović, menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji Unilever Beograd d.o.o. i dodala: „Naš plan je da očuvanje spomenika kulture, kao i drugih gradskih površina, bude trajno u svesti svih građana u Srbiji, a brendu Cif smo ovog puta dodelili ulogu predvodnika i motivatora da se što više ljudi uključi i podrži ovakvu ideju.“

Nakon što su očišćeni spomenici u Kragujevcu, Kruševcu, Paraćinu, Vranju i Subotici, zahvaljujući ovoj jedinstvenoj kampanji će do sredine maja biti uređeni i zaštićeni spomenici kulture u Kikindi, Nišu, Požarevcu i Despotovcu.

Na poseban način u ovoj kampanji učestvuju i građani, jer će kompanija Unilever Beograd deo prihoda od prodatih sredstava iz palete Cif izdvojiti za uređenje i čišćenje spomenika. Takođe, svi posetioci i fanovi internet stranice kampanjeFacebook stranice Cifcistisrbiju mogu da glasaju za još jedan spomenik koji će biti očišćena.

Izvor: Subotica.com
"Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu "Cif čisti Srbiju" - Uređenje spomenika spomenik Caru Jovanu Nenadu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 7554
Povezane teme

car jovan nenad

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.