Komentara: 12
Pregleda: 52469

Carinici zaplenili oko 5 kilograma marihuane

13.12.2016. u 10:20h
Izvor: Subotica.com
Carinici na Graničnom prelazu "Horgoš" su u petak uveče na izlazu iz zemlje sprečili pokušaj krijumčarenja 43 paketa sa ukupno 5.014 grama marihuane.
Carinici zaplenili oko 5 kilograma marihuane

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, oko 20 časova na prelaz je pristigao ''Ford Focus'' nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnji srpski državljanin. Putnik je na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu rekao da nema ništa, a na pitanje kuda se uputio, odgovorio je da iz Zrenjanina putuje u Nemačku.

Pošto je iskusni carinik primetio da sa automobilom nešto nije u redu, vozilo je sprovedeno u garažu i podvrgnuto detaljnom pregledu. Naime, sumnju carinika je pobudila činjenica da je putnik u automobilu bio previše obučen, kao da u vozilu nema grejanja, na sebi je imao sve: jaknu, šal, kapu i rukavice.

Carinici zaplenili oko 5 kilograma marihuane

Koristeći fiberoptiku - savitljiv optički instrument koji na vrhu ima kamericu kojom može da se vidi unutrašnjost rezervoara, fabričkih i specijalno napravljenih šupljina u prevoznim sredstvima, otkriveno je da su u šupljinama suvozačevih, kao i zadnjih levih i desnih vrata skriveni paketi oblepljeni selotejp trakom što je karakteristično za krijumčarenje narkotika.

Nakon što je uklonjen tapacirung sa svih vrata, iz tih šupljina je ukupno izvađeno 43 paketa marihuane čija je ukupna težina iznosila nešto više od 5 kilograma.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 12
Pregleda: 52469
Povezane teme

granični prelaz horgoš

zaplena narkotika

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.