Komentara: 1
Pregleda: 2169

Budžet lokalne samouprave u prvih šest meseci manji od prošlogodišnjeg

28.08.2014. u 16:14h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Izveštaj o ostvarenju budžeta u prvih šest meseci ove godine, kao i 14 odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća naći će se na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada Subotica.
Budžet lokalne samouprave u prvih šest meseci manji od prošlogodišnjeg

Kako se navodi u izveštaju o kojem će raspravljati odbornici, a koji je dostavljen novinarima, u prvih šest meseci ove godine budžet Subotice je raspolagao sa nešto preko dve milijarde dinara, što iznosi 35,5 odsto planiranog godišnjeg obima, a u odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa skoro 10 odsto manje sredstava.

Tekući prihodi budžeta, prema ovom izveštaju, ostvareni su u visini od skoro 1,77 milijardi dinara, što predstavlja 38,22 odsto planiranog obima. U odnosu na isti period prethodne godine ostvareno je 7,41 odsto manje sredstava.

Kako je navedeno, do kraja juna nisu realizovana planirana zaduživanja u visini od 340 miliona dinara, ni prodaja zemljišta u visini od 490 miliona dinara.

U izveštaju se takođe navodi da su u periodu januar - jun 2014. godine izvršeni kapitalni izdaci u ukupnoj vrednosti od skoro 256 miliona dinara što je u odnosu na planirani obim 18,32 odsto.

Od ukupno raspoloživih sredstava budžeta grada, kako je navedeno, utrošeno je 91,5 odsto, odnosno nešto više od 1,86 milijardi dinara. Od planiranog obima rashoda i izdataka izvršeno je 32,48 odsto.

Pred odbornicima će se takođe naći i ukupno 14 Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora isto toliko javnih preduzeća u Subotici, na osnovu novog Zakona o javnim preduzećima.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2169

Povezane vesti

Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

gradski budžet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.